BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.471,56
HABER /  DÜNYA

Cizre biber gazıyla sahura kalktı

Şırnak’ın Cizre ilçesinde izinsiz gösteri yapan gruba polis, biber gazıyla müdahale etti. Sahur vaktinde eylemlerini sürdüren grup, polise m...

Abone ol

Şırnak’ın Cizre ilçesinde izinsiz gösteri yapan gruba polis, biber gazıyla müdahale etti. Sahur vaktinde eylemlerini sürdüren grup, polise molotof kokteyleri, taş ve hava fişeklerle saldırdı.
Emniyet güçleri grubu dağıtmak için hava açarken, sahura kalkan vatandaşlar atılan gazlardan etkilendi.
Cizre’de Nusaybin Caddesi Otogar mevkiinde dün gece bir grup yüzleri kapalı gösterici lastik yakıp, çöp konteynırlarından barikatlar kurup yolu trafiğe kapatarak izinsiz gösteri yapmak istedi. Polisin anında müdahale ettiği kalabalık ara sokaklara kaçtı. Polisin Nusaybin Caddesi’ndeki gösteriye müdahale etmesinden sonra olaylar Nur Mahallesi’ne sıçradı. Botaş Caddesi üzerinde izinsiz gösteri yapılacağı bilgisi üzerine mahalleye çok sayıda zırhlı araçla giren polis ekiplerine, etrafta bulunan göstericiler taş, havai fişek, ses bombası ve molotof kokteylleri ile saldırdı. Polis ekipleri göstericilere gaz bombası ile müdahale ederek dağıtmaya çalıştı ancak grup dağılmayınca polis havaya ateş açarak grupları dağıtmaya çalıştı. Kurşun sesleri, gaz bombası ve patlayan ses bombaları sahura kadar devam etti. Sahura kalkan vatandaşlar atılan gazlardan etkilendi.
(İHA)