BIST 10.277
DOLAR 32,28
EURO 34,78
ALTIN 2.396,36
HABER /  DÜNYA

Günün önemli gelişmeleri (2)

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.<br/><br/><br/><br/>PYD’li kadınlar nöbette<br/>Şanlıurfa - Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesin...

Abone ol

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.



PYD’li kadınlar nöbette
Şanlıurfa - Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesine sıfır noktasında bulunan ve bir haftadır çatışmaların yaşandığı Resulayn’da sessizlik hakim olurken, PYD’li kadınların çatılarda nöbet tuttuğu görüldü. Günlerdir silah sesleriyle uyuyan ilçe halkı ise yeni haftaya sakin başladı.

PYD böyle eğitiliyor
Şanlıurfa - Suriye’nin Resulayn bölgesini ele geçiren PKK’nın Suriye kolu PYD güçleri çatıda böyle eğitim aldı. Eğitim sırasında ağır silahların kullanıldığı, örgüt üyelerinin nişan almayı öğrendikleri görüldü. Öte yandan Türk askerleri ise sınırdaki güvenlik önlemlerini artıyor.

Sofuoğlu’nun katıldığı yarıştaki kaza kamerada

Moskova- Dünya Süpersport Motosiklet Şampiyonası’nın Moskova’da yapılan 8. yarışında İtalyan sürücü Andrea Antonelli yağmurun da etkisiyle kaza yaparak hayatını kaybetti. Türk sporcu Kenan Sofuoğlu’nun da yer aldığı yarışta meydana gelen feci kaza saniye saniye kameraya yansıdı.

28 kişiye “Gezi” gözaltısı
Hatay - Gezi Parkı olaylarına destek için Hatay’daki Sevgi Parkı’nda kurulan çadırlar, polisin düzenlediği operasyonla kaldırıldı. Sevgi Parkı ve Antakya’daki evlere yapılan operasyonlarda ise 28 kişi gözaltına alındı. CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, İl Emniyet Müdürlüğü’ne gelerek gözaltına alınanlarla ilgili bilgi aldı.

Tahtın 3. varis geliyor
Doğum sancıları başlayan Cambridge Düşesi Kate Middleton Londra’da hastaneye yatırıldı.
Doğacak olan bebek, dedesi Prens Charles ve babası Prens William’dan sonra tahtın 3. varisi olacak. Prens William ve Düşes Middleton daha önce de bebeğin cinsiyetini söylemeyeceklerini belirterek bunun sürpriz olmasını istediklerini ifade etmişlerdi.


Canlı yayında seti su bastı
İstanbul - Kanal D’de yayınlanan "Sahurdan Kalplere" adlı programın setini su bastı. Ahmet Şimşirgil’in Osmanlı’da Peygamber Sevgisi’ni anlattığı sırada aniden yükselen dalgalar program setine kadar ulaştı. Sunucu ve kameramanın sırılsıklam ıslandığı o anda dalgalardan konuklar da nasibini aldı.


Bebeğinizi 3D yöntemiyle daha net görebilirsiniz
Tokyo - Japonya’da bir şirket 3D teknolojisini kullanarak anne karnındaki bebeği ayrıntılı bir şekilde görüntülemeyi başardı. Sistem sayesinde aileler, doğmadan yaklaşık 2 ay önce bebekleriyle tanışabiliyor. Yapılan taramada ayrıca bebeğin vücudu ve organları da net bir şekilde görünüyor.
(İHA)