BIST 10.232
DOLAR 32,32
EURO 34,80
ALTIN 2.412,27
HABER /  GÜNCEL

Antakya'da Gezi Parkı operasyonları

Antakya'da Gezi Parkı'na destek verenlere yönelik düzenlenen operasyonlarda çok sayıda kişi gözaltına alındı. İl Emniyet Birimlerinin Gezi Parkı'na destek için kurulan Sevgi Parkı'ndaki çadırları dağıttığı ve birçok eve baskın düzenlediği bildirildi.

Abone ol

Antakya’da Gezi Parkı protestolarına destek verenlere yönelik sabaha karşı düzenlenen operasyonlarda çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Hatay Barosu Başkanı Avukat Sinan Adnan Akgöl’ün BBC Türkçe’ye verdiği bilgilere göre Gezi Parkı’na destek için kurulan Sevgi Parkı ve çok sayıda eve düzenlenen baskınlarda en az 17 kişi gözaltına alındı.

Polis, Gezi Parkı’na destek için kurulan Sevgi Parkı’na da baskın düzenledi. Hatay İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin sabah 04.00 civarında Antakya’nın Akdeniz Mahallesi’ndeki Sevgi Parkı’na kurulan çadırları kaldırdığı bildirildi.

Operasyonda gözaltına alınanlar arasında Halkevleri, ESP (Ezilenlerin Sosyalist Partisi), SYKP (Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi), SODAP (Sosyalist Dayanışma Platformu), Aka-der (Anadolu Kültür ve Araştırma Derneği Antakya Şubesi) üyelerinin bulunduğu bildiriliyor.

Hatay Valiliği’nden gözaltılarla ilgili bir açıklama bekleniyor.

Akgöl, çadırlarda gözaltına alınanların, işlemleri tamamlandıktan sonra akşam saatlerinde serbest bırakılacağını, evlerde gözaltına alınanların ise Adana Cumhuriyet Savcılığı'ndan gelecek karara göre işlemlerinin yapılacağını öğrendiklerini belirtti.