BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

AB, ’Hizbullah’ kararını verecek

Avrupa Birliği Dışişleri Bakanları, Hizbullah’ın askeri kanadının terör örgütü listesine alınıp alınmaması konusunu görüşmek üzere toplandı....

Abone ol

Avrupa Birliği Dışişleri Bakanları, Hizbullah’ın askeri kanadının terör örgütü listesine alınıp alınmaması konusunu görüşmek üzere toplandı.
Geçtiğimiz yıl Bulgaristan’da düzenlenen terör saldırısı sonrası İngiltere Hizbullah’ın olayın arkasında olduğu gerekçesiyle örgütün terör listesine alınmasını istemişti. Uzun süredir birçok AB ülkesi Hizbullah’ın listeye alınması durumunda Lübnan’da istikrarsızlık oluşabileceği endişesiyle kararı reddetmişti. Muhalefetin her geçen gün azaldığı görüşmelerde bugün bir kez daha Hizbullah’ın durumu ele alınacak. Toplantı öncesi konuyla ilgili açıklama yapan İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague açıklamasında, “Bugünkü toplantıda İngiltere’nin öncelikli hedefi Hizbullah’ın terör örgütü listesine alınmasıdır. Geçtiğimiz ay da bunu önermiştik. Bulgaristan’da 1 yıl önce gerçekleştirilen terör saldırısından beri Avrupa topraklarında bir terör saldırısı olduğu konusunda Avrupa ülkelerinin net bir yanıt vermesi bizim için oldukça önemli” şeklinde konuştu.
Toplantıda Hizbullah sorunun yanı sıra Myanmar’da yaşanan su güvenliği sorunu ve Mısır ile Suriye konuları da görüşülecek.
(İHA)