BIST 10.847
DOLAR 32,18
EURO 34,88
ALTIN 2.493,25
HABER /  DÜNYA

Kavganın nedeni at pisliğiymiş..

Bursa’da at pisliği nedeniyle çıkan silahlı kavga sonrası gözaltına alınan biri Roman 21 kişinin sorgusu sürürken, pompalı silahla yaralanan...

Abone ol

Bursa’da at pisliği nedeniyle çıkan silahlı kavga sonrası gözaltına alınan biri Roman 21 kişinin sorgusu sürürken, pompalı silahla yaralanan 16 yaşındaki genç kız ise taburcu edildi.
Alınan bilgiye göre, merkez Osmangazi ilçesi Güneştepe Mahallesi’nde dün at pisliği yüzünden biri Roman iki aile arasında sözlü tartışma yaşandı. Çıkan kavgada Roman Nejdet C.’ın kullandığı pompalı tüfekten çıkan saçma 16 yaşındaki Beyza K.’ya isabet etti. Dün akşam iftardan sonra genç kızın ailesi ve mahalle sakinleri, çevreye zarar verdiklerini öne sürüp Roman vatandaşların evleri, barakaları ve at arabalarına saldırdı. Romanlar’ın araçlarına zarar veren öfkeli grup, yola çıkardıkları at arabalarını da ateşe verdi. Yangınlar itfaiye ekiplerince söndürülürken, olay yerine çevik kuvvet sevk edildi. Polis ekipleri olaylara karışan 3’ü yaşı küçük biri Roman 21 kişiyi gözaltına aldı.
Olayların çıkış sebebi olarak gösterilen tüfekle yaralama olayına karışan Nejdet C.’nin de gözaltına alınanlar arasında olduğu öğrenildi. Diğer 20 kişi hakkında ise "mala zarar vermek" iddiasıyla işlem yapıldığı, yeni gözaltıların olabileceği, polisin bu akşam da tedbir alacağı öğrenildi.
(İHA)