BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,49
ALTIN 2.393,12
HABER /  DÜNYA

Tecavüze uğrayan kadına hapis!

İş arkadaşının tecavüz ettiği genç kadın evlilik dışı ilişkiye girdiği için suçlandı.

Abone ol

Dubai'de iş arkadaşının tecavüzüne uğradığı iddiasıyla polise başvuran Norveçli kadın, ‘evlilik dışı ilişkiye girdiği’ gerekçesiyle 16 ay hapis cezası aldı.

Norveçli Marte Deborak Dalelv (24), tecavüze uğradığı Dubai’de, ‘evlilik dışı ilişkiye girdiği’ gerekçesiyle 16 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Dubai polisine şikâyette bulunduğunda iki saat sorgulandığını söyleyen Dalelv, “Doktor, acı ve yaralarıma karşın tecavüz teşhisi koymak istemedi” iddiasında bulundu. Sonrasında tutuklandığını, başka bir tutuklunun telefonundan ailesi ve büyükelçiliği aradığını söyleyen Norveçli kadın, alkol kullanmak, yalan beyanda bulunmak ve evlilik dışı ilişkiye girmekten 16 ay hapis cezası aldı. Kararı temyize götüren Dalelv, pasaportu alındığı için eylül ayındaki duruşmaya kadar Dubai’den ayrılamıyor. Kimliği açıklanmayan adama da evlilik dışı ilişki nedeniyle dava açılmış, ancak tecavüz suçlaması yok.

POLİSTEN ŞOKE EDEN SORU

Genç kadın polisin olay yerine geldiğinde, "İlişkiyi beğenmediğin için mi polis çağırdın?" şeklindeki sorusuyla ise hayatının şokunu yaşadığını anlattı.