BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,83
ALTIN 2.443,62
HABER /  POLİTİKA

Viranşehir sokakları savaş alanı!

Viranşehir'de bir grup BDP'li Öcalan posterleriyle Dörtyol ve İnegöl'deki olayları protesto etti.

Abone ol

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde kadın ve erkeklerden oluşan bir grup Barış ve Demokrasi Partili (BDP), Dörtyol ve İnegöl'de yaşanan olayları protesto etti.

Akşam saatlerinde Vatan Caddesi'nde toplanan ve aralarında BDP Şanlıurfa il Başkanı İbrahim Ayhan, BDP Viranşehir Teşkilat Başkanı Mehmet Ali Türk, Viranşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Sinan Burun, BDP yöneticileri ve belediye yöneticilerinin de bulunduğu yaklaşık 500 BDP'li, Cumhuriyet meydanına yürüyüşe geçti.

"İNEGÖL VE DÖRTYOL KÜRTLERİ YANLIZ DEĞİLDİR"

Terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın posterinin önde taşındığı yürüyüşte kadınlar ve çocuklar, "Dörtyol ve İnegöl'ün hesabını soracağız", 'Bu topraklar hepimizin', 'Irkçılığa son' İnegöl, Dörtyol Kürtleri yalnız değildir' gibi dövizler taşıdı.

Grup, polis gözetiminde Cumhuriyet meydanına kadar sloganlar atarak geldi. Ardından ismi açıklanmayan BDP yönetim kurulu üyesi bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasında Dörtyol ve İnegöl'de yaşanan olaylar, son günlerde arttırılan askeri operasyonlar kınandı. Basın açıklamasının ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.