BIST 10.183
DOLAR 32,21
EURO 35,10
ALTIN 2.476,22
HABER /  DÜNYA

Rusya 62 Türk işçiyi sınırdışı etti

Rusya'da çalışma izni olmayan Türk işçiler, karşılıklı vizesiz girişleri de zora soktu.

Abone ol

Türkiye ile Rusya arasında imzalanan anlaşma Resmi Gazete'de yayınlandı, ancak iki ülke arasında "vizesiz seyahat" imkanı sunan anlaşmanın yürürlüğe girmesi için Rusya'nın da anlaşmayı onaylaması gerektiriyor. Turist vizesiyle Rusya'ya girip kaçak çalışan Türklerin sınırdışı edilmesi ise Ruslar'ı bu konuda bir kez daha düşünmeye itebilir.

Rusya'nın Krasnayarsk bölgesindeki Kodinsk kentinde kaçak çalıştığı tespit edilen 62 Türk işçi sınır dışı edildi.

Krasnayarsk Bölge Savcılığı Basın Bürosundan yapılan açıklamada, Krasnayarsk bölgesindeki Kodinsk kentindeki bir santral inşaatında turistik vizeyle çalıştığı tespit edilen 62 kişinin sınır dışı edildiği kaydedildi.
Edinilen bilgiye göre turistik vizeyle Rusya'ya getirilen, ancak vizeleri burada çalışma vizesine çevrilemeyen işçiler ihbar üzerine yakalanırken, işçilerin Türkiye'ye gönderilmesi işlemi Türkiye'nin Mosokva Büyükelçiliği Konsolosluk şubesi tarafından organize edildi.

İşçilerin bir bölümünü kendilerini Rusya'ya getiren şirkete yollayan büyükelçilik, 22 işçiyi de Rusya'dan Türkiye'ye turist götüren en büyük seyahat acentelerinden biri olan Coral Travel'ın katkısıyla Antalya'ya gönderdi.

Büyükelçilik, Türkiye'deki vatandaşlara Rusya'ya kesinlikle turistik vizeyle çalışmak için gelmemeleri ve kendilerini turist vizesiyle çalışmak için götürecek aracılara inanmamaları konusunda sık sık uyarıda bulunuyor.