BIST 9.901
DOLAR 32,58
EURO 35,01
ALTIN 2.460,09
HABER /  GÜNCEL

Venedik belediye başkanına ev hapsi

İtalya'da, Venedik Belediye Başkanı Giorgio Orsoni'nin aralarında bulunduğu 35 kişi Venedik'i selden korumak amacıyla inşa edilen bariyerlerin alımında yolsuzluk yaptıkları suçlamasıyla gözaltına alındı.

Abone ol

İtalya'da, Venedik Belediye Başkanı Giorgio Orsoni'nin aralarında bulunduğu 35 kişi Venedik'i selden korumak amacıyla inşa edilen bariyerlerle ilgili olarak yolsuzluk yaptıkları suçlamasıyla gözaltına alındı.

Orsoni ile birçok yetkili ve işadamı projenin kamu ihalesi aşamasında rüşvet alıp vermekle suçlanıyor.

Projeyle 72 portatif bariyer deniz seviyesinin yükselmesi veya fırtına durumunda Venedik lagününü kapatmak için kullanılacak.

Su seviyesinin sürekli arttığı kent her yıl sel sorunuyla karşılaşıyor.

Söz konusu bariyerlerin yapımına 11 yıl önce başlandı.

Ancak ülkedeki ekonomik kriz nedeniyle yaşanan gecikmeler projenin bitmesini engelledi.

Moses adlı proje bittiğinde kentte iki kilometreden uzunlukta bir set oluşmuş olacak.

Bu set lagünün üç girişini kapayacak.

Bütçeden siyasi partilere para gitti suçlaması

Müfettişler, projeyle ilgili olarak kamu fonlarından 20 milyon Euro'nun yabancı banka hesaplarına yollandığı ve siyasi partilerin finansmanında kullanıldığı iddialarını soruşturuyor.

İtalya'daki Ansa haber ajansı, 67 yaşındaki Orsoni'nin hakkındaki yolsuzluk, haraç ve kara para aklama iddiaları soruşturulurken ev hapsinde tutulacağını bildirdi.

AFP haber ajansı, Orsoni'nin avukatlarının müvekkilleri hakkındaki suçlamaların inanması güç olduğunu söylediklerini aktardı.

Savcılar ayrıca geçmişte Venedik bölgesi valisi olan ve şimdi Silvio Berlusconi'nin Forza İtalia (Haydi İtalya) partisinden milletvekili seçilen Giancarlo Galan'ın da gözaltına alınmasını talep etti.

Gözaltına alınanlar dışında 100 kişinin daha soruşturulduğunu belirtiliyor.

5.4 milyar Euro'ya mal olduğu belirtilen Moses projesinin bu yıl tamamlanması bekleniyor ancak sürekli gecikme yaşanıyor.