BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

HDP’den garip teklif

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, hükümetin dağa çıkan çocuklarla ilgili kaygısı varsa, Terörle Mücadele Yasasını kaldırması gerektiğini ...

Abone ol

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, hükümetin dağa çıkan çocuklarla ilgili kaygısı varsa, Terörle Mücadele Yasasını kaldırması gerektiğini söyledi.
Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında çözüm sürecine yönelik hükümeti eleştiren İdris Baluken, çözüm sürecinin sağlıklı bir zemin üzerinde yürümediğini savundu. PKK’nın kaçırdığı çocukların ailelerinin Diyarbakır’da yaptığı eylemlerin politik istismar yapıldığını iddia eden Baluken, hükümetin ailelerin acılarını politik hedefler doğrultusunda istismar ettiğini öne sürdü.
“Dağa çıkan çocuklarla ilgili Başbakan’ın bir kaygısı varsa, dağa çıkış yasası olan Terörle Mücadele Yasası’nı AK Parti hükümeti derhal kaldırmalıdır” diyen Baluken, bölgede kalekol yapımlarına tepki gösterenlere yapılan müdahaleyi eleştirdi. Baluken, “AK Parti ve Başbakan’a düşen, barış sürecini destekleyen halkı karşı öldürücü müdahale yapmak değil, oradan gelen talepler doğrultusunda kendi politikalarına yön vermek olmalıdır” dedi.

"BARIŞA KATKI SUNMUYOR"
Başbakan Erdoğan’ın süreci bozulmaya götürecek bir dil kullandığını iddia eden Baluken, “Başbakan Erdoğan’ın kullandığı dilin barışa katkı sunmadığını düşünüyoruz. B ve C planlarından bahsediyor. Barışı esas alan bir mantığın bütün planlarının barışa çıkması gerektiğini ifade ettik. Savaş planı yapan bir zihniyetin barış arayışı olamaz. B ve C planlarından savaş planlarını devreye koyacağını ifade ediyorsa bu Başbakan’ın çözüm süreci ile ilgili samimiyetsizliğini gösterir” ifadelerini kullandı.
Başbakan’ın HDP ve BDP’ye aba altından sopa gösterdiğini savunan Baluken, “Başbakan çıkıp kamuoyuna bir açıklama yapsın ve kararını net olarak versin. Gerçekten barış ve çözüm istiyor mu, B ve C planlarından kastı nedir? Eğer nihai hedefin barışsa ve dağdakileri indirmekse, bu aileler üzerinden yürüttüğün kampanyanın amacı nedir? Zaten nihai hedefe varıldığında dağdaki bütün gençler geri dönecekler” açıklamasında bulundu.
Ailelerin belediyenin önünden uzaklaştırıldığı yönündeki iddialara cevap veren Baluken, “Belediyenin önünden zorla kaldırılma söz konusu değil. Bu ailelerimizin sorunlarının muhatabı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi değildir” dedi.
(İHA)