BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Vatan Partisi'nden Zarrab ve Kılıçdaroğlu çıkışı! İhanetle...

Doğu Perinçek'in başkanlığını yürüttüğü Vatan Partisi'nin Genel Sekreteri Utku Reyhan, ABD'deki Reza Zarrab davasıyla ilgili "Muhalefet edeceğim derken ülkeye ihanet noktasına sürüklenenler vardır" dedi.

Abone ol

Doğu Perinçek'in Vatan Partisi'nin Genel Sekreteri Utku Reyhan, ABD'deki Reza Zarrab davası ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı belgelerle ilgili dikkat çeken bir çıkış yaptı.

ABD'deki dava için 'kanunsuz dava' diyen Reyhan, "ABD’de görülen kanunsuz dava da ABD’nin son dönemde Türkiye’ye yönelik en büyük tehditlerinden biridir" dedi.

Açılan dava ve Reza Zarrab'ın itiraflarına Türkiye'den alkış tutanlar olduğunu belirten Vatan Partisi Genel Sekreteri Reyhan, "Türkiye'nin egemenliğini tanımayan ve komşularıyla ticaretini 'suç' ilan eden bir davaya Türkiye'de alkış tutanların olduğunu görüyoruz. Bunların durumu ibretliktir. Muhalefet edeceğim derken ülkeye ihanet noktasına sürüklenenler vardır" dedi. 

DAVA BİR YOLSUZLUK VE RÜŞVET DAVASI DEĞİL

Davada konunun yolsuzluk ve rüşvet olmadığını iddia eden Reyhan, "Zaten Türkiye'deki bir yolsuzluk iddiasının ABD mahkemelerinde görüşülme olanağı yoktur. Eğer bir yolsuzluk suçlaması olsaydı bu ABD mahkemelerinin görev alanına girmezdi" ifadelerini kullandı.

RÜŞVET, KOL SAATİ, AYAKKABI KUTUSU EDEBİYATI YAPILIYOR

"ABD ve işbirlikçileri Türkiye’de bir kamuoyu yaratmak için ısrarla “rüşvet, kara para, kol saati, ayakkabı kutusu” edebiyatı yapmaktadır." diyen Reyhan şöyle devam etti: "İlkokul çağındaki bir çocuk bile konunun 'kol saati' değil, İran’a yönelik ABD ambargosunu delmek olduğunu bilmektedir. Ortada bir yolsuzluk varsa bunlar bağımsız Türk mahkemelerinde yargılanacaktır. New York mahkemelerinde değil..."

KILIÇDAROĞLU'NUN BELGELERİ OPERASYONUN PARÇASI

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı belgeleri de eleştiren Genel Sekreter Reyhan, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ABD'de görülen davayla eş zamanlı olarak gündeme getirdiği, kamuoyunu ikna etmeyen ve belgeleri basınla paylaşılmayan bu yüzden de 'balon' olarak kalan iddialarının da bu operasyonun bir parçası olduğunu söyleyebiliriz" ifadelerini kullandı.

CHP VE HDP İKTİDAR OLMA HÜLYALARINA KAPILMIŞ

CHP ve HDP'ye Zarrab davası için kamuoyu oluşturma görevi verildiğini savunan Reyhan şöyle konuştu: "Hem CHP hem de HDP sözcüleri Türkiye'nin egemenliğini tanımayan söz konusu davayla ilgili ısrarla şahsi bir dava algısı yaratmaya çalışmaktadır. Öyle ki bu partilerden bazı milletvekilleri, davayla birlikte ABD'nin AKP'yi iktidardan indireceği ve kendilerini iktidara getireceği hülyalarına bile kapılmışlardır. Bunları uyarıyoruz. Muhalefetle ihaneti birbirine karıştırmayın. Türkiye'de siyaset yapan hiçbir güç, Türkiye'nin egemenliğinin karşısında konumlanamaz."