BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 35,00
ALTIN 2.447,47
HABER /  GÜNCEL

Van'da çatışma! Şehit ve yaralılar var...

Özel Harekat Polisleri, PKK'lı teröristlerin bulunduğu eve operasyon düzenlerken çıkan çatışmada bir polis şehit oldu, bir polis de yaralandı.

Abone ol

Van'ın Hacıbekir mahallesinde Özel Harekat Polisleri, PKK'lı teröristlerin bulunduğu eve operasyon yaptı. Operasyon sırasında 2 özel hareket polisi yaralandı. Yaralı polislerden biri tüm müdahalelere karşın kurtarılamayarak şehit oldu. Operasyonda bir terörist etkisiz hale getirildi, bir terörist yaralı yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Hacıbekir Mahallesi'nde bir evde terör örgütü mensuplarının bulunduğu yönündeki ihbar üzerine İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekiplerince başlatılan operasyonda, teröristlerce açılan ateş sonucu yaralanan iki polis memurundan biri kaldırıldığı Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezinde şehit oldu. Diğer yaralı polisin tedavisi devam ediyor.

Yapılan operasyona evde bulunan teröristler ateş açarak karşılık verdi. Açılan ilk ateşte 2 Özel Hareket polisi yaralandı.

Yaralı polisler Yüzüncü Yıl üniversitesi Dursun Odabaşı Tıp Merkezi'ne sevk edilirken, mahalle ve evin çevresi ise çok sayıda polis tarafından sarıldı.

Yaralanan 2 özel harekat polisinden 1’i kaldırıldığı hastanede şehit oldu.

Hava destekli operasyonda bir terörist etkisiz hale getirildi, bir terörist yaralı yakalandı.

Operasyonun sürdüğü bölgede teröristlere ait silah, el bombası ve el yapımı patlayıcı için malzeme ele geçirildi.

Çatışma sırasında çevrede bulunan bir kadının da yaralandığı belirtildi. Yaralı kadın da hastanede tedavi altına alındı.