BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,92
ALTIN 2.435,52
HABER /  GÜNCEL

Valilik'ten Lice için flaş karar!

Diyarbakır Valiliği, Lice'deki sokağa çıkma yasağını uzatırken bazı alanların özel güvenlik bölgesi olmasına karar verdi

Abone ol

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde dün olduğu gibi bugün saat 21.00'den yarın saat 07.00'ye kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Diyarbakır Valiliği diğer yandan Lice'de bazı alanların 15 gün süreyle özel güvenlik bölgesi ilan edildiğini açıkladı.

Diyarbakır Valiliği, Lice İlçesi'nde bu gece sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini açıkladı. Açıklamada, "Halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunun 32/Ç maddesi gereği, ilçemiz merkezinde 18:08.2015 salı günü saat 21.00'den 19.08.2015 Çarşamba günü saat 07.00'ye kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir. Bahse konu yasağa vatandaşlarımızın uyması kendi can ve mal güvenlikleri açısından önem arz etmekte olup, kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

Diyarbakır Valiliği dün de Lice'de saat 21.00'den bugün saat 07.00'ye kadar sokağa çıkma yasağı uygulamıştı.

BAZI ALANLAR ÖZEL GÜVENLİK BÖLGESİ İLAN EDİLDİ

Diyarbakır Valiliğince, Lice'de bazı alanlar, 15 gün süreyle özel güvenlik bölgesi ilan edildi.

Valilikten yapılan açıklamada, il sınırları içinde faaliyet gösteren bölücü terör örgütü ve diğer terör örgütlerinin son zamanlarda yaptığı eylemlerin, kentin sosyal ve ekonomik gelişmesini olumsuz etkilediği, bunlar neticesinde vatandaşların ekonomik, sosyal faaliyetlerini yürütme ve seyahat etme haklarını kullanmaktan mahrum bırakıldıkları ve vatandaşların büyük mağduriyet yaşadığı bildirildi.

Vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, devletle milletin her türlü terörist tehdidi ve saldırıdan korunması amacıyla her türlü emniyet ve asayiş tedbirlerinin alındığı vurgulandı.

İlçede bazı bölgelerin özel güvenlik bölgesi ilan edildiğinin belirtildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu tedbirler kapsamında, 2565 Sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu’nun 32/A maddesi gereğince halen operasyonel faaliyetlerin devam ettiği Lice ilçesi sınırlarında bulunan Gökçe - Gömeç Bölgesi (Kuzeyde Kutlamış Mahallesi ve Duru karakolu, Doğuda Kayacık Mahallesi, Güneydoğuda Goçkar Dağı, Güneyde Gökçe ve Yazıköy mahalleleri, Batıda Komelan Tepe, Yayvan ve Kırım mahalleleri arasında kalan alan) 18 Ağustos - 03 Eylül 2015 tarihleri arasında özel güvenlik bölgesi ilan edilmiş olup, vatandaşlarımızın yukarıda belirtilen bölgelere girmesi yasaklanmıştır."

Bu arada, dün yapılan açıklamada, ilçe sınırlarındaki Kayacık Kuzeyi, Balasi-Koca Tepe, Kuşlu Tepe, Toprak Tepe, Mizagüldağı Tepe, Dolapdere-Kerpiçören, Harabe Tepeleri, Horozivan  Dağı ve Kıllıboğan Tepesi bölgeleri 20 Ağustos - 5 Eylül'de 15 gün süreyle özel güvenlik bölgesi ilan edilmişti.

1 ASKER ŞEHİT OLMUŞTU

Diyarbakır Valiliği'nin dün saat 21.00'den bugün saat 07.00'ye kadar sokağa çıkma yasağı ilan ettiği Diyarbakır'ın Lice İlçesi kırsalında çıkan çatışmada askeri helikopterler, PKK'ılların bulunduğu alanı ateş altına aldı. Yaşanan çatışmalarda 4 asker yaralandı. Dicle Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılan yaralılar tedavi altına alındı. Durumu ağır olan 1 asker müdahelelere rağmen kurtarılamadı.