BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,92
ALTIN 2.438,45
HABER /  GÜNCEL

Uzmanlar Kayseri'deki cinneti yorumladı

Kayseri'de cinnet geçirerek 4 çocuğunu ve eşini öldüren baba tüm Türkiye'yi derinden sarsmıştı. Uzmanlar o cinneti yorumladı.

Abone ol

KAYSERİ'de, bir babanın cinnet geçirerek 4 çocuğunu ve eşini öldürmesi ile ilgili değerlendirmede bulunan Uzman Sosyal Pedagog/Psikolog Hanım Demirbaş, “Öncelikle bu üzücü olayda ölenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına da sabır diliyorum. Şimdi elbette cinnet birden gerçekleşmiyor. Öncesinden haber veren unsurlar vardır” dedi.

Demirbaş, “Bunlar dikkate alınmamış olabilir ama cinnetleri araştırdığımızda muhakkak bunun altında ciddi bir psikiyatrik rahatsızlığın yattığını veya alkol gibi sorunun olduğu gözlemlenebiliyor” diye konuştu.

“Aile içi şiddet, şiddetli huzursuzluk da söz konusu olabiliyor. Bunlar çocuklarında hayatına yansıyabiliyor. Bunlar muhakkak öncesinden kendini belli etmiştir” diyen Demirbaş, “Örneğin çocukların okul başarısında sıkıntı çekmeleri veya arkadaşları ile ilgili ilişkilerinde sorun yaşıyor olmaları bunların hepsinde aile içinde sorun olabileceğinin göstergesi ve burada önlemler baştan alınması gerekiyor. Yani böyle sinyalleri gerçekten ciddiye alıp, gereken önlemler ve gereken çözüm yollarına başvurulduğu takdirde bu tip olayların cinnet noktasına gelmesi önlenebilir. Burada tabi ki psikiyatrik rahatsızlığın dışında örneğin, paranoyak, alkol bağımlılığı ve toplumsal baskıda insanlarda sinir bozukluğu yaratabiliyor. İşte aldatma olayı, kıskançlık, işte burada toplumun baskısı cinnete kadar gidebiliyor. Sonuçta kendisinin ve sevdiklerinin hayatına son vermeyi çare olarak görebiliyor" diye konuştu.

Psikolojik sorunlar yaşayan ailelere önerilerde bulunan Demirbaş, "Öncelikle psikolojik sorun yaşamak insanlar için mahsustur. Sorunlar elbette olacak. Sorunlar muhakkak doğru çözümlendiğinde bize bir şeyler kazandıracaktır. Öncelikle buna bu şekilde yaklaşmak lazım. Psikolojik sorun olduğunda artık ön yargıdan kurtulmamız gerekiyor. Sorun varsa muhakkak bunun çözümüne bakmak lazım. Psikolojik sorunlar ufak bir değişim ile başlar sinsi sinsi ilerler ve çok feci bir şekilde de bazen sonuçlanabiliyor. Bunların önüne geçmek gerekir. Aileler sorun anlayışlarını değiştirmesi gerekiyor. Aileler birbirlerine önceliğin sevgi ve hoşgörü olduğunu aşılamalılar. Çünkü maddi sıkıntı, her şey geçebilir. Önlemi alınırsa veya tedavi olunursa bu rahatsızlıkta geçebilir ama önemli olan sorunlarla baş etmeyi öğretebilmek. Bir insanın sorunu varsa bunu başkasına mal etmememiz gerekiyor ve en önemlisi bir insan hata yapıyorsa bunun cezasını bizler kesemeyiz" şeklinde konuştu.


26209.jpgKAYSERİ'DE CİNNET GEÇİREN BABA OĞLUNU ÖLÜME BÖYLE GÖTÜRDÜ

Kayseri'de eşini ve 3 çocuğunu öldüren Nuri Duran'ın okuldan aldığı çocuğu Kemal'i (7) tüm yalvarmalarına ve olayı gören komşularının ikna çabalarına rağmen 15'inci kattan attı... (tıkla oku)