BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Uyanık hırsızların oyunu şoke etti

İzmir merkezli 4 ilde düzenlenen operasyonda, hırsızlık yaptıkları iddiasıyla 21 kişi gözaltına alındı

Abone ol

Suç analizleri ve suç haritaları çıkaran ekipler, hırsızlık yapılan bölgelerdeki güvenlik kamerası görüntülerinden, zanlıların eşgallerini belirledi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinasyonunda şubat ayından itibaren yürütülen fiziki ve teknik takibin ardından, İzmir ve ile Manisa, Balıkesir ve Antalya'da, 140 ekiple 55 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda, biri kadın 21 kişi gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramada, polis kanalını dinleme ve aynı zamanda polis kanalına girebilme ve müdahale edebilme özelliği olan telsiz, çok sayıda çalıntı dizüstü bilgisayar, LCD televizyon, oto teypleri, kapı kilit göbeklerini kırmak için kullanılan aletler, yaklaşık 2 kilo esrar, 4 adet çalıntı tabanca, 3 adet ruhsatsız av tüfeği ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

Zanlıların, İzmir, Manisa ve Balıkesir'de 45 hırsızlık eylemi gerçekleştirdiği tespit edildi. Gözaltına alınan 21 zanlıdan 4'ü, emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Suç örgütü lideri olduğu ileri sürülen C.K, kuyumcu G.Y. (26) ve kardeşi Ö.Y'nin (22) de aralarında bulunduğu 17 zanlı adliyeye sevk edildi.

POLİS TELSİZİNİ DİNLEMİŞLER

Soruşturma sırasında, zanlılardan H.N'nin, polis telsizi dinlediği, hırsızlığı gerçekleştiren arkadaşlarıyla ilgili telsizden anons geçince, bilgi aktararak zanlıların kaçmalarını sağladığı, yaklaşık 7 ay önce İzmir'de polis kanalına girip, ''Merkez vurulduk'' şeklinde korsan anons yaptığı belirlendi.

Öte yandan zanlıların, genelde ev sahiplerinin işte bulunduğu gündüz saatlerinde çelik kapılarda bulunan iki kilit göbeğini 45 saniyede kırarak evlere girdiği, yaklaşık 10 dakikada hırsızlık yapıp kaçtıkları belirlendi.

ÇALDIKLARINI KUYUMCUYA SATMIŞLAR

Suç örgütü üyelerinin çaldıkları ziynet eşyalarını anlaştıkları kuyumcuya piyasa değerinin yüzde 20 altında sattıkları, polisin iş yeri civarında önlem alması ihtimaline karşılık da çalıntı malları kuryeyle gönderdikleri tespit edildi.

Bu arada, örgüt lideri olduğu iddia edilen C.K'nın, hasta olunca, üyelerden birinin kimlik bilgilerini kullanıp özel bir hastanede ameliyat olarak SGK'yı zarara uğrattığı belirlendi.