BIST 9.867
DOLAR 32,59
EURO 35,03
ALTIN 2.459,81
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Usta öğretmenlik için 10 yıl kriteri!

MEB, danışmanlık yapacak öğretmenleri, en az 10 yıl hizmet süresine sahip ve koordinatör ile iletişim becerisi yüksek olanlar arasından seçecek.

Abone ol

Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Ali Yılmaz, şubatta ataması yapılacak 30 bin öğretmene yönelik başlayacak uygulamada, öğretmenlerin görev yerlerine gönderilmeden önce mesleğe hazırlık eğitimleri alacaklarını hatırlatarak, bu eğitimleri gün gün planladıklarını bildirdi.

Aday öğretmenlerin mesleki eğitim sürecinde haftanın 3 günü danışman öğretmenlerinin ders anlatımlarını izleyeceğini, ders verme etkinliklerine katılacağını ifade eden Yılmaz, “Bunun yanında, farklı türden okullardaki dersleri de izleyecekler. Örneğin, atanan aday öğretmen sınıf öğretmeni diyelim. Bu öğretmenimiz, o ildeki bir lisedeki fizik öğretmeninin, matematik öğretmeninin de dersini izleme şansını bulacak” dedi.

İL MİLLİ EĞİTİM SEÇECEK

Yılmaz, danışman öğretmenlerin belirlenmesine ilişkin de şu bilgileri aktardı: “İl milli eğitim müdürlüklerinde danışman öğretmenlerin belirlenmesi için komisyonların kurulmasını istedik. Danışman öğretmenler, adaylık süreci dahil en az 10 yıl hizmet süresine sahip öğretmenler arasından ulusal ve uluslararası projelerde koordinatör, danışman ve katılımcı olarak görev almış, sosyal ve kültürel faaliyetlere katkı sağlayan, iletişim becerileri ve temsil yeteneği güçlü, mesleğinde temayüz etmiş öğretmenler arasından bu komisyonlar marifetiyle seçilecek.”