BIST 9.878
DOLAR 32,54
EURO 34,96
ALTIN 2.456,28
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Uslu'dan garip Kılıçdaroğlu yorumu!

TBMM İdare Amiri, AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, CHP lideri Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıyı değerlendirdi.

Abone ol
TBMM İdare Amiri, AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıyı değerlendirirken, daha önce yapılan eylemleri hatırlattı. Uslu, Meclis'i eylem alanı haline getirirseniz, bir gün size karşı da olabileceğini hesap etmek gerekir şeklende konuştu.

Uslu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıya ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.
 
Grup toplantılarının yapıldığı salı günleri parlamentonun çok kalabalık olduğuna işaret eden Uslu, bu konuda partilere; gelen ziyaretçilerin kontrolünde dikkatli olunmasıyla ilgili uyarılar yapıldığını söyledi.
 
Uslu, bugün siyasete şiddeti bulaştıran bir saldırı olayıyla karşı karşıya kaldıklarını vurgulayarak, duyduğu üzüntüyü dile getirdi.
 
 Buradan siyasi sonuç çıkartmanın yanlış olacağını dile getiren Uslu, soruşturma sona ermeden, saldırganın kimliği ve siyasal aidiyeti hakkında bilgi edinmeden yapılan açıklamaların erken olacağını vurguladı.
 
"RANT DEVŞİRMEK DOĞRU OLMAZ"
 
Uslu, buradan siyasi rant devşirmeye kalkışmanın doğru bir yaklaşım olmayacağını kaydederek, konuyla ilgisi olmayan 3. şahısların bu konuda yapacağı açıklamaların kafa karıştırmaktan öte bir anlam ifade etmeyeceğini vurguladı. Uslu, "Gerçek bilgi emniyet ve savcılıkta sorguda bulunanlar tarafından tespit edilir. Daha sonra ilgililer tarafından kamuoyuyla elbette paylaşılacaktır" dedi.
 
"AK Parti'ye mal edilir gibi bir hava var. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna Uslu, şöyle karşılık verdi:
 
"Bu doğru değil. Sayın Kılıçdaroğlu'nun konuşmasını da izledik. Seçim sonuçlarını yönelik değerlendirmeler yerine bugünkü saldırı ve demokrasi vurgusu üzerine konuşmasını bina etti. Burada yapılan açıklamalar çok erken ve bundan siyasi bir sonuç çıkmaz. AK Parti'ye yönelik herhangi bir iddia, itham, dedikodudan öteye gitmez. Zaten bende duymadım. Nitekim önce BDP aleyhine bir beyanda bulunuldu. BDP'den 'Bizimle ilgisi yoktur' diye açıklama yapıldı. AK Parti adının telaffuz edilmiş olmasını biraz maksatlı bulurum. Çünkü daha sonra bu şahsın CHP'li bir belediyede çalıştığı ve CHP üyesi olduğu da söylendi. Alperenlerle ilgisi olduğu söylendi. Şu anda bilgiler olabildiğince karışık, tamamen duyuma ve yoruma dayalı bilgilerdir. Bilgilerin aslı ortaya çıktıktan sonra öyle zannediyorum ki herkes olayın gerçeğini doğrusunu öğrenmiş olacaktır."
 
GÜVENLİK TOPLANTISI
 
Uslu, "Güvenlik zafiyeti olduğu ile ilgili suçlamalar olacaktır" yönündeki yorum üzerine,  zaman zaman bu tür suçlamaların olduğunu ama o suçlama yapanlara Başkanlık Divanı'ndaki konuşmaları, tutanakları hatırlatacağını söyledi. 
 
10-12 bin kişinin Meclis'te olduğu salı günleri için duydukları kaygıları ve tedbir alınması gerektiğini her fırsatta Başkanlık Divanı'nda ifade ettiklerini anlatan Uslu, şunları kaydetti:
 
"Bu konuda siyasi parti gruplarının tedbir alması ya da yardımcı olmaları konusunda daha bir duyarlı davranması gerektiğini düşünüyoruz. Grubunuza istediğiniz kadar dışarıdan izleyici-ziyaretçi davet eder sonra da onların Meclis'in herhangi bir köşesinde ilgisiz bir şekilde gezmelerine fırsat verirseniz, tüm bu olanlardan dolayı bir başka siyasi partiyi, kurumu ya da birimi suçlama hakkınız olmaz. Bu kimseler kimdir? Nedir? Zaman zaman tutanaklar var. Eylemciler Meclis kapısına kadar geliyorlar. Sayın milletvekilleri kapılara kadar gidip onları alıp içeriye kadar getiriyorlar. Hatta eylem materyalleri ile birlikte içeriye almaya çalışıyorlar. Bu kişileri kendi arabaları ile içeri alanlar dahi var. Şimdi Meclis'i eylem alanı haline getirirseniz sonuçta bu olayların olabileceğini hatta bir günde size karşı olabileceğini de hesap etmek gerekir. Meclis'te bulunan grup başkanvekillerinin bu konuda Başkanlık Divanı ile kaygılarını paylaşıp tedbir alınması konusunda yardımcı olunmasında sayısız fayda olacaktır. Nitekim Perşembe günü Meclis Başkanımız Cemil Çiçek başkanlığında, Grup Başkanvekilleri, İdare Amirleri ve ilgili bürokratlarla güvenlik toplantısı gerçekleştireceğiz."