BIST 8.802
DOLAR 32,34
EURO 35,09
ALTIN 2.239,27
HABER /  GÜNCEL

Ünlü restoran zincirinin sahibi tutuklandı!

İstanbul'da FETÖ operasyonları kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan Ovalı Restorantlar Zinciri'nin sahibi iş adamı Ahmet Tuzlu ve iki iş adamı örgüt üyeliğinden tutuklandı.

Abone ol

İSTANBUL Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü TUSKON soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan üç iş adamı tutuklandı. Söz konusu isimler arasında Ovalı Restorantlar Zinciri'nin sahibi iş adamı Ahmet Tuzlu da bulunuyor.

TUSKON soruşturması kapsamında iş adamları Ömer Faruk Kavurmacı, Faruk Güllü gibi çok sayıda ünlü isim tutuklanmıştı. Bazı iş adamları hakkında ise, yakalama kararı bulunuyordu. 

Sabah'ın haberine göre, soruşturma kapsamında haklarında yakalama kararı bulunan Ovalı Restorantlar Zinciri'nin sahibi Ahmet Tuzlu, işadamları Nevzat Ballı, Serkan Arıkan ve Bünyamin Gülacer gözaltına alındıktan sonra İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.

TUTUKLU SAYISI 40 YÜKSELDİ

İstanbul 9. Sulh Ceza Hakimliği'nde sorgusu gerçekleştirilen 4 iş adamından Ahmet Tuzlu, Serkan Arıkan ve Nevzat Ballı tutuklanarak cezaevine gönderilirken Bünyamin Gülacer ise adli kontrol talebiyle serbest bırakıldı. 

Yakalaması olan şüphelilerden Cahit Durmaz, Özlem Rukiye Kartal Üçüncü ve TUSKON Başkan Yardımcısı Rana Tezcan Açıkgöz bir süre önce tutuklanmış, şüphelilerden Güllüoğlu baklavalarının sahibi Nejat Güllü ise delil durumunun lehine değişme ihtimali göz önüne alınarak adli kontrolle serbest bırakılmıştı. 

Soruşturma kapsamında 40'a yakın şüpheli, tutuklu bulunuyor.

ŞİRKETİ İÇİN TEDBİR KARARI

Ovalı'nın sahibi konumundaki şirkete ilişkin ise alınmış olan bir tedbir kararının olduğu anlaşıldı. Anılan tedbir kararının 22 Ağustos günü alındığı anlaşıldı.