BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,93
ALTIN 2.439,00
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

"FETÖ ile mücadelede acımayacağız"

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Habertürk'te Veyis Ateş'in sorularını cevapladı. Kılıç, FETÖ ile mücadelede adil olacaklarını; ancak acımayacaklarını söyledi.

Abone ol

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, FETÖ ile mücadelede adil olacaklarını; ancak asla acımayacaklarını söyledi. Darbe söylentileriyle ilgili milletin bir korkusu olduğuna inanmadığını ifade eden Kılıç, Hakan Şükür için de yanlış yerde durursa bunun da bir bedeli olacağı açıktır diye konuştu.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Habertürk'te Veyis Ateş'in sunduğu Akılda Kalan programına konuk oldu. Özel hayatı ve Türkiye gündemi hakkında samimi açıklamalarda bulunan Bakan Kılıç, 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasındaki gelişmeleri değerlendirdi.
İşte Kılıç'ın açıklamalarından satır başları;

"FETÖ neler yapabileceğini ülkeye nasıl zarar vereceğini ortaya koymuştur. Ortaya koydukları eylemlerdir onları sorumlu kılan. Hakan Şükür bir dönem Türkiye'de çok büyük bir spor kişisi olarak hizmet verdi. Ama daha sonra hayatın içerisindeki ayrışma noktalarında doğru yerde durmayıp yanlış yerde durursa bunun da bir bedelinin olacağı açıktır. 

"ADİL OLACAĞIZ AMA ACIMAYACAĞIZ"

"Adil olacağız ancak acımayacağız. Neler yapılabileceğini en açık şekilde gördük. Meclis bombalandı, vatandaşa ateş edildi. Mili iradenin ortaya çıktığı kurumlara karşı olumsuz anlamdaki terör saldırılarıdır. Bunları yapan ve yardımcı olanlara müsamahalı olmamız düşünülemez. Ancak adil olacağız. Biz gelecek yürüyüşümüzle ilgili kararlılığımız çok açık. Milletin içinde bir korku olduğunu düşünmüyorum"

"YETER Kİ BİR OLALIM"

TSK 15 Temmuz'dan sonra uzun yıllar kendisini toparlayamaz deniyordu. Çok kısa bir süre sonra Fırat Kalkanı Operasyonu yapıldı. Biz gücümüzün farkındayız. 2002 yılında sayın Cumhurbaşkanımız, o zaman AK Parti Genel Başkanı olarak seçime girdiğinde birincisi duble yollardı. 15 bin km duble yol yapacağız dedi, fazlasını yaptı. Havalimanları, eğitim altyapıları hepsi yapıldı. O zaman 'ne ile yapacaksınız?' diyorlardı. Kaynak yok diyorlardı. Aşamayacağımız hiçbir engel yok, ama yeter ki bir olalım"