BIST 9.754
DOLAR 32,58
EURO 34,99
ALTIN 2.456,67
HABER /  GÜNCEL

Ukrayna'ya giden Amerikan askerleri eğitime başlıyor

Ukrayna'ya giden 300 dolayında paraşütçüden oluşan Amerikan birliği bugün doğu bölgelerinde Rusya desteğindeki isyancı güçlere karşı çarpışan ülke güçlerinin eğitimine başlıyor. Rusya ise "Ukrayna'daki Amerikan askerlerinin barış getirmeyeceği açık" dedi.

Abone ol

Ukrayna'ya giden 300 dolayında paraşütçüden oluşan Amerikan birliği, bugün doğu bölgelerinde Rusya desteğindeki isyancı güçlere karşı çarpışan ülke güçlerinin eğitimine başlıyor.

173. Hava Tugayı'na bağlı askerler geçen hafta "Cesur Muhafız Operasyonu" adı verilen görev kapsamında Ukrayna'ya gitmişti.

Ukrayna Savunma Bakanlığı eğitimin batıdaki Lviv bölgesinde düzenlenecek törenle başlayacağını belirtirken, Rusya Dışişleri Bakanlığı bu gelişmeden büyük kaygı duyulduğunu açıkladı.

Rusya, Ukrayna'da yabancı askerlerin bulunmasının ülkedeki istikrarı ciddi şekilde bozabileceğini, çatışmaları yeniden alevlendirip büyük miktarda kan dökülmesine yol açabileceğini bildirdi. Açıklamada, Amerikan eğitim programıyla, Washington'un, Donbass bölgesinde çarpışan Ukrayna güçlerine silah sağlama aşamasına bir adım daha yaklaştığı savunuldu.

Rusya: Amerikan askerleri barış getirmeyecek

AFP ajansının haberine göre, Rusya Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, "Ukrayna'daki Amerikan askerlerinin barış getirmeyeceği açık. Yabancı askeri uzmanlar ne öğretecek? Rusça konuşanların öldürülmesine devam etmeyi mi?" denildi.

Moskova, öteden beri, kendi askerlerinin Doğu Ukrayna topraklarındaki çatışmalarda rol aldığı konusunda, ABD ve NATO'dan gelen suçlamaları reddediyor.

ABD'de ise Başkan Obama, Ukrayna'ya isyancılarla savaşabilmesi için silah gönderilmesi konusunda Kongre üyeleri ve askeri çervrelerin baskısı altında; ancak şimdiye kadar bu kararı almış değil.

ABD'nin, Almanya dahil bazı Avrupalı müttefikleri de, Ukrayna'ya silah sağlanmasının savaşı tırmandıracağı uyarısında bulunmuştu.