BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,20
ALTIN 2.247,12
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Tüzmen'den BDP'ye çok ağır sözler!

Kürşad Tüzmen'den Bengi Yıldız'a "Çocuklarınızı askere göndermeyin" cevabı

Abone ol

AK Parti Mersin Milletvekili Kürşad Tüzmen, BDP'li Bengi Yıldız'ın "Çocuklarınızı askere göndermeyin" sözleriyle ilgili olarak da "Bu şerefsizler her yerde, her mevkide olabilir. Hiç korkunuz olmasın, bunların hepsi temizlenir" dedi.

Habertürk'ten Özgür Önder ile Soner Özcan'ın haberine göre Devlet eski Bakanı ve Ak Parti Mersin Milletvekili Kürşad Tüzmen, Antalya'da dalış yaptı. Yat limanından tekneyle denize açıldıktan sonra, önce Fransız (Sosyete) Batığı'nda, ardından da falezler bölgesinde dalış gerçekleştiren Tüzmen, çıkışta gazetecilerin terör saldırılarıyla ilgili sorularını yanıtladı. Saldırılarla ilgi çok ağır sözler söyleyen Tüzmen, "Bu şerefsizler bir kene. Bu keneden kurtulacağız" dedi.

BUNUN ADI ŞEREFSİZLİK

Türkiye'nin güçlü bir ülke olduğunu ve terör sorununun üstesinden geleceğini söyleyen Tüzmen, "Bu vatan çok güzel bir vatan. Harika bir tarih ve coğrafya. Allah bize her şeyi bahşetmiş. Bunun kıymetini bilmemiz lazım. Bu toprakta, bu vatanda yetiştik, suyunu içtik, ekmeğini yedik. Buraya çok can borcumuz var. Bu toprağın suyunu içip bu vatanın ekmeğini yiyen insanların vatanına, bayrağına da sahip çıkmaları lazım. Hem ekmeğini yiyeceksin hem suyunu içeceksin ondan sonra bu vatanın polisine, askerine kurşun sıkacaksın, öğretmenini çocuğunu öldüreceksin. Bunun adı şerefsizlik. O yüzden bunları şerefsiz olarak tanımladığım zaman çok zorlarına gidiyor. Samimiyetsizliğin ötesinde bu" dedi.

BU KENEDEN KURTULACAĞIZ

PKK üyelerine kene benzetmesi yapan Kürşad Tüzmen, "Bu şerefsizler bir kene. Bu keneden kurtulacağız. Polis teşkilatımız, askerlerimiz çok güçlüdür. Biz sadece son 100 senenin devleti değil, binlerce senin devletiyiz. 5 bin senelik tarihimizde bizim böylesine olayların hiç bir tanesinin esamesi okunmaz. Bu devlet kalır ve ilelebet devam eder. Bunu herkes kafasına soksun, aklını başına alsın. Bu şerefsizlerden vatanı temizlemek için herkes birlik beraberlik içinde hareket etmelidir. Terör her yerde vardır, üstesinden gelecek güçteyiz. Bunlar onların son hamleleri. Nasıl bir kene koparttığınız zaman tehlikeliyse o vücudun içerisinde öldürmek lazım. Öyle rahatlıkla kurtulacağız" diye konuştu.

ŞEREFSİZLER HER YERDE OLABİLİR

Konuşmasında BDP'li Bengi Yıldız'ın "Çocuklarınızı askere göndermeyin" sözlerine de değinen Tüzmen, şunları söyledi: "Bu ülkeden beslenen insanlar, bu ülkeye ve kanunlarına saygılı olmak zorunda. Kimse karnından konuşmasın. Biz Türkiye Cumhuriyeti'nin içerisinde Türk milletini temsil eden milletvekillerinin hepsine saygılıyız. Ancak bu şerefsizler her yerde, her mevkide olabilir. Bunların içerisinde Türkiye'nin çeşitli kesimlerinden insanlar görebilirsiniz. Yani bu vatana, bayrağa, millete saygısı, sevgisi olmayan insanlar her kademede ve mevkide olabilir. Yüce Atatürk'ün dediği gibi muhtaç olduğumuz kudret damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur. Hiç korkunuz olmasın, bunların hepsi temizlenir. Bir ölür bin diriliriz bunu da bilsinler. Zaman gelir ne kadar yanlış yaptıklarını hepsi öğrenir."

PARALI ADAM TUTUP PROVOKASYON YAPTIRIYORLAR

Tüzmen Halkalı'daki saldırıda şehit olan tanıdığı uzman çavuş Uğur Ekiz'in cenazesine katılıp katılmayacağı yönündeki soruya ise "Ailesini aradım gelmeyeceğimi söyledim. Çünkü şehit cenazelerinde provokasyon yapıyorlar. Bu şekilde aileye üzüntü veriyoruz. Bunu yaşadım daha önce. Orada birkaç tane paralı adam tutup provokasyon yaptırıyorlar. Değişik tezgahlar dönüyor" şeklinde cevap verdi.