BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Türkiye’nin seçim sistemi değişmelidir

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Türkiye’nin seçim ve hükümet sistemini değiştirmesi gerektiğini söyledi.<br/>AK Parti Çanak...

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Türkiye’nin seçim ve hükümet sistemini değiştirmesi gerektiğini söyledi.
AK Parti Çanakkale İl Başkanlığı’nın bayramlaşma törenine katılan Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, partililerle tek tek bayramlaştı. Soylu, bayramlaşma törenin ardından bir konuşma yaptı. Demokratikleşme paketi ve seçim sistemini değerlendiren Soylu, “Bize çatışma siyasetinden daha çok uzlaşma siyaseti lazım. AK Parti yıllardan beri bir taraftan hizmet siyasetini, bir taraftan da uzlaşma siyasetini bu milletle bir araya getiriyor. Bunu önümüzdeki günlerde de hep beraber devam ettireceğiz. Bir taraftan seçim sistemi değişecek inşallah. Her zaman bu kadar istikrarlı bir iktidar yakalayamayabilir Türkiye, 10 yıl, 20 yıl bekleyebilir belki. Ama ondan sonra, geçmiş dönemlerde olduğu gibi Türkiye koalisyonlarla karşı karşıya kalabilir. Buradan net söylüyorum. Türkiye bu gücü yakaladıktan sonra, Türkiye su siyasi kuvveti ve kudreti yakaladıktan sonra, bir taraftan seçim sistemini ama diğer taraftan da hükümet sistemini değiştirmelidir" dedi.

"BAŞKANLIK SİSTEMİ GEREKLİ"
Başkanlık sisteminin gerekli olduğunu söyleyen Soylu, “Ben bu ülkenin evladıyım. Demokrat Parti’de siyaset yaptığım zaman hep şunu düşünürdüm. ‘Acaba dar bölge olur mu? Acaba millete havale edilmiş bir siyaset olur mu? Acaba daraltılmış bölge olabilir mi?’ Bugün muhalefetin güçsüzlüğünün en temel sebeplerinden bir tanesi, millete müracaat etmemeleridir. Milletle beraber siyaset yapmamalarıdır. Milletin duygularına, milletin taleplerine, isteklerine sırtlarını dönmeleridir. Onun için çok değerli Çanakkaleliler, Türkiye’nin önünde bir fırsat daha var; o fırsat da hükümet sisteminin değişmesidir. Türkiye, ancak başkanlık sistemine gelirse, bunu net ve açık bir şekilde söylüyorum, Türkiye’nin istikrarı hiçbir zaman bozulmaz. Türkiye’nin istikrarı hiçbir zaman geri düşmez” diye konuştu.
Demokratikleşme paketinin, milletin arasına sokulmuş nifak tohumlarını temizlediğini söyleyen Soylu, “Bu ülkede, Nusret mayın gemisi o mayınları nasıl temizlediyse, bu milletin birliğinin, beraberliğinin ve kardeşliğinin arasına sokulan bütün nifak mayınlarını Allah’a şükürler olsun ki AK Parti 11 yıllık iktidarı süresince temizlemiştir. Temizlemeye devam edecektir. Demokratikleşme paketini böyle anlayın. Bu milletin siyaseti ile milletini bir araya getirmek olarak anlayın. Yıllarca ayrılıklar üzerinden bu milleti idare etmeye çalışanlara artık müsaade etmeyeceğiz" dedi.
(İHA)