BIST 10.267
DOLAR 32,27
EURO 34,75
ALTIN 2.406,99
HABER /  GÜNCEL

Türkiye'de bir ilk! Tacizciye otobüse binme cezası...

İSTANBUL’da şehir içi taşımacılık yapan belediye otobüsünde bir kadını taciz eden erkeğe, toplu taşıma araçlarına binmeme cezası verildi.

Abone ol

İSTANBUL'da tacizciye toplu taşıma yasaklandı, akbiline el kondu. 2 Temmuz sabahı Samandıra'da bir belediye otobüsünde 29 yaşındaki T.S. isimli şahıs, otobüste bir kadını taciz etti. Tacizci T.S.'yi bir buçuk ay sonra aynı otobüste gören kadının polis çağırdı. T.S. gözaltına alındı. 

İfadesinde otobüsün çok kalabalık olduğunu, orta kapıdan bindiğini ve kadını taciz etmediğini ileri süren kişinin daha sonra karşı tarafın şikayetini vazgeçmesinden ötürü beraat etti. Tekrar açılan soruşturma kapsamında ise T.S. adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. 

TÜRKİYE'DE BU CEZA İLK KEZ VERİLDİ
Mahkeme tacizci T.S.'nin yurt dışına çıkmamasına karar verirken ilk kez yeni bir yaptırımda da bulundu. Tacizcinin akbiline el konuldu ve otobüs, metro, metrobüs başta olmak üzere tüm toplu taşıma araçlarına binmesi yasaklandı. Haftanın 4 günü karakola gidip imza verecek olan tacizciye ayrıca 10 bin lira para cezası da verildi.

Tacizci için toplu taşıma araçlarını kullanma yasağının getirilmesi kamuoyundan destek aldı. Bu uygulamanın yaygınlaştırılması isteniyor.