BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Dünya çocuk günü nedir etkinlikleri ilginç tarihi- ne zaman?

Dünya çocuk günü nedir, dünya çocuk günü neden ve nasıl kutlar soruları merak konusu oldu. Gül günü olarak da bilinen dünya çocuk günü ülkelere göre farklılık gösteriri. Bazı ülkeler 1 Haziran ya da 20 Kasım'da Dünya çocuk gününü kutlar. Türkiye'de ise bu tarih 23 Nisan'dır

Abone ol

Dünya Çocuk Günü nedir, neden kutlanır ve hangi ülkeler Dünya Çocuk Günü'nün hangi günlerde kutlar Gül Günü'de denilen bu anlamlı günün tarihi ve merak edilenleri haberimizde. 

Dünya Çocuk Günü çocuklar için düzenlenen bir kutlama günüdür. Dünya Çocuk Günü her ülkede farklı tarihlerde kutlanır.

Dünya Çocuk Günü ilk olarak din adamı Dr. Charles Leonard'ın girişimleri ile 1857 yılı Haziran ayının ikinci Pazar günü kutlanmıştır. Dünya Çocuk Günü'nün kutlandığı ilk yıl, bugüne Gül Günü adı verilmişti. Gül Günü daha sonra Çiçek Pazarı ve ardından Dünya Çocuk Günü adını aldı.

Dünya Çocuk Günü dünyada ilk kez Türkiye'de resmi tatil statüsüne kavuştu. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 1929 yılında resmi tatil ilan edildi. 1931 yılında Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan'ın resmi tatil olmasını onayladı.

Dünya Çocuk Günü ne zaman: Dünya Çocuk Günü genelde 1 Haziran günü kutlanıyor olsa da Uluslararası Çocuk Günü her yıl 20 Kasım tarihinde kutlanıyor. Bazı ülkelerde ise Dünya Çocuk Günü 1 Ekim tarihinde kutlanıyor.

Dünya Çocuk Günü nasıl kutlanıyor: Dünya Çocuk Günü'nde çocuklar için hazırlanan özel etkinlikler düzenleniyor. Dünya çapında çocuk işçi, çocuk istismarı ve göçmen çocuklar sorununa dikkat çekiliyor.

BİLDİRGE NEYİ ESAS ALIR: Bildirge esas olarak yoksulluk, çocuk işçiliği, eğitim gibi dünya çocuklarının refahını ilgilendiren konulara odaklaşmaktadır. Konferanstan sonra pek çok ülke, çocukların sorunlarına ilişkin olarak kamuoyunun dikkatini çekmek, çocuklara mutluluk getirmek ve çocuk konusunda teşvik etmek üzere bir günü Çocuk günü olarak belirlemiştir. 1 Haziran tarihi, 21 ülkede olmak üzere, en yaygın Çocuk Günü'dür. Türkiye'de 23 Nisan da kutlanmakta 20 Kasım tarihinde ise Çocuk Hakları günü olarak kutlanmaktadır.