BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,76
ALTIN 2.441,13
HABER /  MEDYA

Türkiye yeni bombalarla geliyor!

Yeni Türkiye gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak, gazetedeki değişimi anlattı.

Abone ol
Yeni Türkiye gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak, gazetedeki değişimin perde arkasını Basın Odası'nda usta gazeteci Hadi Özışık'a anlattı. Kadroya katılan yeni yazarlarla daha da güçlendiklerini anlatan Albayrak, okur kitlesinden olumlu tepki aldıklarını; ancak asıl hazımsızlığı daha uçta yer alan liberaller ile sol kesimin gösterdiğini söyledi. 

Yeni Türkiye gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak, TGRT Haber'de Hadi Özışık'ın sorularını cevapladı. Gazetedeki değişimin Mücahit Ören'in iradesiyle gerçekleştiğini ve içeriğin güçlendirilerek, kadroya yeni yazarların kazandırılmasını istediğini anlatan Albayrak, kendileri için bu değişim sürecinin kolay olmadığını anlattı.

Gazetedeki değişime logo ve mizanpajla başladığını ifade eden Albayrak, bu konuda bugüne kadar üç kez logo için girişimde bulunduğunu; ancak gazetede büyük bir dirençle karşılaştığını söyledi. Geçmişteki talebiyle, bugün ortaya çıkan değişim iradesinin aynı şey olmadığını kaydeden Albayrak, gazetede sadece logo değil içeriğinde daha kaliteli hale geldiğini ve değişimin kendileri için daha da anlamlı hale geldiğini ifade etti. Albayrak değişimle ilgili şunları söyledi:

"Bundan üç sene önceki logo değişikliği gerekçesiyle bugün aynı değil. Her şey aynı ama siz sadece vitrini değiştiriyorsunuz. İçerik değiştirmeden, yazar kadrosunu güçlendirmeden yapılacak bir logo değişikliği buna benzer olacaktı. Biz haber konusunda çok ciddi ölçüde sınırlarımızı zorladık. Zaman zaman iyi haberler de yaptık. Bugün geldiğimiz noktaya baktığımız zaman, bu haberlerin etkisini gördüğümüz söylenemez. Mesala Taraf'ın ilk dönemine benzer bir etkiyi de göremedik ne yazık ki! Yaptığımız haberlerimiz ses getirmedi. Çünkü bir haberin dışında bir algıyı değiştirmemiz gerekiyordu önce." 

"YAZARLARIMIZI RAHAT BIRAKMADIK"
 
Hadi Özışık'ın yeni yazarlar konusundaki sorularını da cevaplayan Albayrak, Türkiye gazetesinde çok değerli yazarların bulunduğunu; ancak bugüne kadar bu isimleri rahat bırakmadıklarını, çeşitli müdahalelerin yaşandığını ifade etti. Çözüm sürecinde görev yapan Akil Adamlar listesinde, çok kaliteli olmalarına rağmen bir tane bile Türkiye gazetesinden yazar bulunmadığını söyleyen Albayrak, kadroya katılan yeni yazarlar konusunda herhangi bir sınır belirlemediklerini kaydetti. İşte Albayrak'ın yeni yazar parametresi:

"Herkes her istediğini yazacak diye bir şey yok, böyle yer de yok. Biz çok fazla sınır çizmemeye çalıştık. Gelen kişileri her bakımdan kendimize benzetmek gibi bir gayretimiz yok. Böyle olsaydı, bizim sürekli bahsettiğimiz açılımında bir anlamı olmazdı. Gelenlerin her birisinin, dünya görüşü ve ideolojisi benimkiyle aynı değil. Bana göre de Türk medyasında çok fazla olmayan bir açılım bu. Kendi görüşünde yazmanın önünü açıyoruz. Bu düşünce bizim düşüncemizle aynı olmasa bile. Bu hiç bir yerde bugün bulunmuyor." 
 
YENİ YAZARLAR KADROYA NASIL KATILDI?

Programda Hadi Özışık'ın yazarları "Nasıl ikna ettiniz" sorusuna da cevap veren Albayrak, yeni isimlerin hiç birisinin nezaket göstererek kendisiyle şartları konuşmadığını söyledi.  Deniz Ülke Arıboğan, Alper Görmüş, Yıldıray Oğur ve Melih Altınok gibi isimlerin kendilerine güç kazandırdığını söyleyen Albayrak, Deniz Ülke Arıboğan'ı uzun zamandır kadroda görmek istediğini ve Akşam gazetesinden ayrıldıktan sonra da teklif götürdüğünü söyledi. Arıboğan'ın büyük bir nezaket örneği göstererek teklifi kabul ettiğini ifade eden Albayrak, Alper Görmüş'ün de aynı nezaketle kadroya katılmayı kabul ettiğini anlattı. 

"BAŞBAKAN İLE İSTİŞARE ETTİNİZ Mİ?"
 
Gecenin en kritik sorusu ise değişimle ilgili Erdoğan'ın tavrı oldu. Sosyal medyada, "Yazarların, gazeteye atandığı ve belirli amaçlara hizmet edeceklerini söyleyen" iddiaları değerlendiren Albayrak, yeni yapıyla ilgili kimsenin, kendisine herhangi bir etkide bulunmadığını ifade etti. Başbakan Erdoğan'a ise çalışmalar bittikten sonra, kendisinin bilgi verdiğini söyleyen Albayrak, onun dışında herhangi bir temasın bulunmadığını ifade etti. 

Programda gündeme bomba gibi düşen "böcek skandalıyla" ilgili de konuşan Albayrak, isimleri açıklayacaklarını söyledi. Haberin arkasında durduklarını söyleyen Albayrak şöyle konuştu:

"Bir kere bu haberin arkasındayız. Habere yalanlama da yok, zaten haber savcılığa iletilmiş ve resmileşmiş durumda. Yalan denilen şey, AK Parti'nin kuruluşunda görev alan bir kadın ifadesi kullanılmış. Başlıkta kuruluş ifadesini kullanılması 13 kişiyi işaret etmiş gibi anlaşılmış. Hemen twitter'dan özür diledim. Çok sevdiğim hanım efendiler bunlar. Çok utandım ve özür diledim. Yarın isimleri de açıklayacağız ve kökten çözülmüş olacak bunlar. Yeni bir bombamız daha var yine ses getirecek."