BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Türkiye Şanghay'a giriyor mu? Flaş açıklama

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası flaş aaçıklamalarda bulundu.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet sözcüsü Numan Kurtulmuş Bakanlar Kurulu sonrası önemli açıklamalarda bulundu.

Kurtulmuş Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Şanghay açıklamalarıyla ilgili ''Cumhurbaşkanımızın dile getirdiği bir niyeti var. Orada atılacak bir adım Türkiye'nin diğer taraflarla bağını koparacağı anlamına gelmez'' açıklamasında bulundu. Numan Kurtulmuş'un açıklamalarından satırbaşları:

BU BÖLGE İÇİN YENİ BİR DURUM DEĞİL

Bu kısıtlama hiç bir şekilde kabul edilemez.Çok dinlilik bu bölge için yeni bir durum değildir. Ben böyle bir yasağın uygulanmayacağını düşünüyorum. Bu kararların geri alınacağını tahmin ediyoruz.

ÖYLE BİR NİYET VAR

Türkiye bugün elinde olan imkanları itibari ile dünyanın her tarafı ile ilişki kurabilecek nadir ülkelerdendir. Cumhurbaşkanımızın dile getirdiği bir niyeti var. Orada atılacak bir adım Türkiye'nin diğer taraflarla bağını koparacağı anlamına gelmez.

Geçtiğimiz hafta yapılan toplantıda yapılacak hazırlıklar konuşulmuştu. ikinci konu ekonomideki yapısal reformları devam ettirme kararıdır. EKK ekonomideki durumu yakından takip ediyor. Ekonomide olağanüstü bir konu söz konusu değil. Bu toplantı sürekli yapılan bir toplantı. Merkez bankası kendi üstüne düşen kısmı sürdürecekti r.

CİNSEL İSTİSMAR YASASI

Bu yapılan düzenleme bir ihtiyaca binaen, Türkiye'de fiilen var olan bir uygulamadan, törelerden kaynaklanan vesaire birtakım uygulamalardan kaynaklanan gerekçelerle gündeme getirilmiştir. Asla tecavüz suçlarını kapsamamaktadır. Bunun altını çizerek ifade etmek isterim, kapsamayacaktır da. Bu konuda eğer CHP ve MHP'nin başka teklifleri varsa bu teklifleri de değerlendirmeye açık olduğumuzu ifade ediyoruz."

CHP VE MHP'NİN TEKLİFLERİNE AÇIĞIZ

Bu düzenleme bir af değildir. Sadece hukuki bir düzenlemedir. CHP ve MHP'nin teklifi varsa somut teklif üzerinden konuşalım. Eğer herhangi bir şey konuşulacaksa CHP ve MHP'nin teklifini getirmesi en doğru olan.Bazı eleştiriler var. Burada başka bir teklifin olması gerekmiyor mu? Yeni bir şeyin konuşulması için yeni bir teklif lazım.

Biz teklifleri varsa getirsinler derken zaten bir diyalog zeminine işaret ediyoruz. Umuyoruz ki yarına kadar bu konuda bir gelişme yaşanır