BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti'den cinsel istismar yasasıyla ilgili flaş karar!

AK Parti'den cinsel istismar yasasıyla ilgili son dakika açıklama geldi. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Bakanlar Kurulu sonrası yaptığı açıklamada CHP ve MHP'nin tekliflerine açık olduklarını söyledi.

Abone ol

Çocuklara cinsel istismarda bulunan kişinin, evlilik koşuluyla cezasının kaldırılmasını düzenleyen önergeyle ilgili AK Parti'den flaş bir adım geldi.

Büyük tartışma yaratan cinsel istismar önergesine ilişkin bugün AK Parti'den açıklamalar geldi.

MUHALAFETİN TEKLİFİNE AÇIĞIZ

Bakanlar kurulu sonrası açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş; ''bu yasa tecavüz zanlılarını kapsamıyor CHP ve MHP'nin tekliflerine açığız'' açıklamasında bulunurken önergede imzası bulunan AK Parti milletvekili Ramazan Can ise, "Muhalefetle görüşeceğiz. Düzeltme yapılabilir' dedi. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ise "Komisyona çekilmesi söz konusu değil. Yarın son oylamayı yapacağız. Cumhuriyet Halk Partisi'nin önerisi varsa görüşmeye hazırız" dedi.

KURTULMUŞ: TECAVÜZ SUÇLARINI KAPSAMIYOR

''Bu yapılan düzenleme bir ihtiyaca binaen, Türkiye'de fiilen var olan bir uygulamadan, törelerden kaynaklanan vesaire birtakım uygulamalardan kaynaklanan gerekçelerle gündeme getirilmiştir. Asla tecavüz suçlarını kapsamamaktadır. Bunun altını çizerek ifade etmek isterim, kapsamayacaktır da. Bu konuda eğer CHP ve MHP'nin başka teklifleri varsa bu teklifleri de değerlendirmeye açık olduğumuzu ifade ediyoruz."

RAMAZAN CAN: DÜZELTME YAPILABİLİR

Önergede imzası bulunan AK Parti milletvekili Ramazan Can, "Muhalefetle görüşeceğiz. Düzeltme yapılabilir" diye konuştu.AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ise  "Komisyona çekilmesi söz konusu değil. Yarın son oylamayı yapacağız. Cumhuriyet Halk Partisi'nin önerisi varsa görüşmeye hazırız" diye konuştu.

İŞTE O ÖNERGE: 

"TBMM Başkanlığına görüşülmekte olan Kanun tasarısının geçici 1. maddesine aşağıdaki fıkranın eklenmesin ve teklif ederiz. "(2) Cebir, tehdit, hile veya iradeyi etkileyen başka bir neden olmaksızın 16/11/2016 tarihine kadar işlenen cinsel istismar suçundan, mağdurla failin evlenmesi durumunda, Ceza açıklanmasının geri bırakılmasına, hüküm verilmiş ise cezanın infazının ertelenmesine karar verilir. Zamanaşımı süresi içinde evliliğin, failin kusuruyla sona ermesi halinde fail hakkıdaki hüküm açıklanır veya cezanın infazına devam olunur. Bu fıkra uyarınca fail hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına veya cezanın infazının ertelenmesine karar verilmesi durumunda, suçdan azmettiren veya işlenişine yardım edenler hakkında kamu davasının düşmesine veya infazının ortadan kaldırılmasına karar verilir."

Meclis'e sunulan önerge, CHP ve MHP'li vekillerin itirazlarına rağmen ilk oylamada kabul edildi. Muhalefet vekillerinin açık oylama talebi üzerine yapılan oylamada, 184 oyu bulamayan önergenin salı günü yeniden görüşülmesi bekleniyordu.