BIST 10.219
DOLAR 32,22
EURO 34,72
ALTIN 2.451,55
HABER /  GÜNCEL

Türkiye Irak tren seferleri başlıyor

Irak Dışişleri bakanı Zebari'nin katılımıyla İstanbul'da düzenlenen toplantıda işbirliği için önemli kararlar alındı...

Abone ol

Irak Dışişleri Bakanı Zebari, Irak topraklarındaki PKK'lıları çıkartmaya çalıştıklarını belirterek, "Ülkemiz topraklarındaki örgüt üyelerinin çıkartılması için silah zoru kullanılması da gözardı edilmemektedir. Bu örgüt, Türkiye Irak ilişkilerini zehirlemektedir. Irak, topraklarında bu kişileri barındırmayacaktır" dedi.


İstanbul Çırağan Sarayı'nda düzenlenen Türkiye-Irak Stratejik İşbirliği Konseyi 1. Bakanlar Toplantısı'nda önemli kararlar alındı. Toplantıda 40'ı aşkın konuda yapılan anlaşma, protokol ya da mutabakat zaptının, Başbakan Erdoğan'ın Ekim ayında Irak'a yapacağı ziyarette imza altına alınacağı belirtildi.

Toplantıda iki ülke arasında, Irak'ın ülkenin tarımsal altyapısının harekete geçirilmesi, her türlü tarımsal teknoloji transferi, araştırma ve geliştirme faaliyetlerinde işbirliği yapılması kararlaştırıldı.

TÜRKİYE-IRAK TREN SEFERLERİ BAŞLIYOR

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, iki gün boyunca tek bir hükümet gibi çalıştıklarını, hedeflerinin tam kapsamlı entegrasyon olduğunu söyleyerek, "Irak'la sınır kapısını yeterli görmüyoruz. Mevcut olanlara en az bir tane daha eklenmesi konusunda çalışmalar yapıyoruz. Önümüzdeki ay Türkiye Irak arasında tren seferleri başlayacak" dedi.