BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

20 bin Suriyeli Türkiyeye geliyor

Tel örgülerin ardından bayramlaşmaların yapıldığı Suriye sınırında bu bayram farklı bir görüntü yaşanacak. Vizenin kaldırıldığı ilk bayramda 20 bin Suriyelinin gelmesi bekleniyor

Abone ol

Tel örgülerin ardından yapılan bayramlaşmalar bu yıl yerini ev ziyaretlerine bırakacak. Türkiye Suriye sınırında vize uygulamasının kaldırılmasından sonra yaşanacak bu ilk bayramda 20 bin Suriyeli'nin Türkiye'ye gelmesi bekleniyor.

Bölge halkı, vizenin kalkmasıyla Suriye'deki akrabalarını istedikleri zaman ziyaret edebilecek. Zaman gazetesinin haberine göre, Ramazan Bayramı'nda 20 bin Suriyelinin bayramlaşmak için Türkiye'ye gelmesi bekleniyor. Akrabalar arasındaki bayramlaşma süresi iki gün, bir gece (48 saat) olarak tespit edildi. Suriyelilerin ülkemize giriş işlemleri 21-25 Eylül sabah saat 7'de başlayıp öğle saat 13'te sona erecek. Suriye'den gelecek olanlar, akrabalarını Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı'nda karşılayacak. Suriye'ye dönüşler 21-25 Eylül 2009 tarihlerinde 14.00-20.00 saatleri arasında olacak.


Vize haberi, bölgedeki işadamlarını da heyecanlandırdı. Suriye-Türkiye arasında yolcu taşıyan taksiciler de işlerinin artacağı görüşünde. Refik Katırcı, "Eskiden vize ücreti nedeniyle gidiş gelişler azdı. İnsanlar 40 Euro ödeyip gitmeyi göze alamıyordu." diyor.

Suriyeli turistlerin ilk tercihi Türkiye

Suriye ile gerçekleştirilen işbirliği, iş dünyası tarafından memnuniyetle karşılandı. Türkiye'nin 29 Arap ülkesinden toplam 460 milyonluk bir nüfusa hitap ettiğine işaret eden Türk Arap Ülkeleri İşadamları Derneği (TURAB) Başkanı Doğan Narin, alınan kararın yerinde bir uygulama olduğunu söyledi. Suriye ile Türkiye arasında son 4 yılda ilişkilerin önemli bir ivme kazandığına dikkat çeken Narin, Suriyeli turistlerin bundan sonra tatil için ilk tercihinin Türkiye olacağını ifade etti. Ayrıca vizenin kaldırılmasıyla birlikte turizm faaliyetlerinin de önemli bir ivme kazanacağını anlattı. Nüans Tur vize sorumlusu Rukiye Güner Hanal, iki ülke arasında vizelerinin kaldırılmasıyla Suriye'ye gidecek turistlerin artacağını söyledi. Geçen yıl karayoluyla 800, havayoluyla 300 kişiyi bu ülkeye taşıdıklarını anlatan Hanal, hedeflerinin bunu üç katına çıkarmak olduğunu belirtti.