BIST 10.293
DOLAR 32,22
EURO 34,71
ALTIN 2.454,11
HABER /  POLİTİKA

Şemdinli nere diye sorsak...

"Dönen dönsün biz dönmeyeceğiz" dedi, ardından da kinayeli bir gönderme yaptı... Bir de kararlılığını artıran şehit sözü var.

Abone ol

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Başbakan Erdoğan, Kürt açılımı konusunda çok kararlı...

"Biz dönmeyeceğiz yolumuzdan" diyen Başbakan, muhalefete de kinayeli bir gönderme yaptı; "Şemdinli neresi diye sorsanız Ankara'nın bir köşesi sanırlar..."

İşte Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları...

*30 yıldır gencecik evlatlarımız toprağa düşüyor. Buna son vermemiz gerek

*O kadar ileri gidenler oldu ki bizi, ihanet-i vataniye ile suçladılar. Biz inandığımız yolda yürüyeceğiz.

*Biz ortaya çıkan tabloyu çok iyi okuduk: Doğudan batıya, kuzeyden güneye vatandaşlarımız bize görev verdi.

*Bugün bunlara Şemdinli neresi diye sorsanız, Ankara'nın bir köşesi zannederler. Bunlar Ankara'dan çıkmadığı için bilmezler. Ben Şemdinli'ye gittiğimde Şemdinli'nin suyu yoktu. Gittik sularını getirdik.

*Hakkari'de doğru dürüst hastane yoktu şimdi iki tane lüks hastane var.
Bölücü terör örgütü gidip şantiyeleri yakıyor, makinaları yakıyor. SOnra da bölge halkının temsilcisiyim diyor. Bu kabul edilemez.

*Şehit olan Uzman çavuşumuz, şahadetinden iki gün önce annesini arayıp, 'Anneciğim, Başbakanımız bu sorunu çözecek' diyor. işte bizim sorumluluğumuzu artıran bu.

*Biz kutlu bir yola çıktık. Ülkemizin her bir vilayeti kalkınsın; huzur içinde, güven içinde büyüsün.

*Biz hak için, hukuk için yola çıktık. Pir Sultan Abdal gibi haykırıyoruz. Ben dönmezem yolumdan.

*Bu işin kısa, orta ve uzun vadeli bir programı var. Kanun değişiklikleri önümüzdeki yıl yapılacak. Her adımı cesaretle atacağız. Bu işin yurt dışındaki bağlantılarını da ortaya çıkaracağız.

*Türkiye'deki her kesim, 30 yıllık bu sorunun artık çözüleceği konusunda hemfikir. Üniter yapımızı sağlam tutarak, ayağımızı yere sağlam bastıktan sonra adım atmak kolaylaşır.

*Dağlarda Suriye kökenli 1500 terörist var o sebeple Suriye ile aramızdaki ilişkiler çok önemli. Irak ve Suriye çabalarımıza destek veriyor.

*Süreci durdurmayacak kimseye boyun eğmeyeceğiz. Kandan nemalananlara meydanı bırakmayacağız. Anadolu'ya dağılıp konferanslar vereceğiz.

*Teşkilatımız tahriklere karşı uyanık olsun...Biz milletimizi düşünerek yolumuza devam edeceğiz.

*Sayın Bahçeli diyor ki, Kapalı oturuma katılacağız, sonra da çıkıp herkese bunu anlatacağız... Bu bir defa Anayasa suçu, 10 yıl gizlilik esası var. bundan bile haberdar değiller. Bizim kimseden saklayacak birşeyimiz yok. Ama bazı konularda hassasiyet göstermemiz gerekiyor. Gerekirse oturumu açık da yaparız. Saklayacak birşeyimiz yok.