BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,95
ALTIN 2.451,39
HABER /  GÜNCEL

Türkiye il il Seçim Sonuçları 2018 Milletvekili dağılımı

TÜRKİYE seçim sonuçları merak konusu. 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi sonuçları il il pazar gecesi saat 21.00'dan sonra YSK yasağının kalkması ile birlikte canlı seçim sonuçları sayfasında olacak.

Abone ol

Türkiye genel seçimler için pazar günü sandık başına giderek yeni milletvekillerini meclise taşıyacak. Türkiye 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne AK Parti, CHP, HDP, HÜDA PAR, İYİ Parti, MHP, Saadet Partisi ile Vatan Partisi katılıyor.  BBP'nin adayları AK Parti, DP'nin adayları ise İYİ Parti listelerinden seçime giriyor. 2018 seçimlerinde ittifaklar oy oranları ile mecliste çoğunluğu elde etmeye çalışacak. Cumhur ittifakı AK Parti ve MHP Millet İttifakı ise CHP, Saadet Partisi ve İyi Parti'den oluşuyor.

24 Haziran pazar günü 08.00'da başlayacak olan oy verme işlemi saat 17.00'da sona erecek. YSK seçim sonuçları yayınlama yasağı saat 21.00'a kadar devam edecek. Ancak YSK yasağı daha erken bitirebilecek. Türkiye 27. dönem milletvekili genel seçim sonuçları ve cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları 24 Haziran 2018 seçim akşamı bu linkteki canlı yayın sayfasında olacak.

SEÇİMDE AYNI ZARFA İKİ OY PUSULASI KONACAK : Seçmen, cumhurbaşkanına ve milletvekillerine yönelik tercihte bulunduğu iki ayrı oy pusulasını aynı zarfa koyarak sandığa atacak.

Birleşik oy pusulasında tercih edilen cumhurbaşkanı adayı, siyasi parti, ittifak veya bağımsız aday için ayrılan bölümden dışarı taşırmamak suretiyle ''TERCİH'' veya ''EVET'' mührü basılması gerekecek.

''TERCİH'' veya ''EVET'' mührü dışında, oy pusulasının herhangi bir yerine imza atılması veya işaret konulması halinde oy geçersiz sayılacak. Birleşik oy pusulasından başka, zarfa hiçbir şey konulmayacak, aksi halde kullanılan oy geçersiz olacak. Seçmene birleşik oy pusulası verildikten sonra hata veya başka bir neden ileri sürülerek yeni bir birleşik oy pusulası verilmeyecek.

Birleşik oy pusulalarında baskıda silinme veya yanlışlık yapılmış olsa bile, hangi siyasi parti veya bağımsız aday lehine kullanılmış olduğu mührün vurulduğu yerden kesin olarak anlaşılan oy pusulaları geçerli sayılacak. Zarfın içinden el ilanı, broşür ya da özel bir işaret, yazı veya şekil taşıyan kağıt veya işaret amacı taşıyan herhangi bir madde çıkması halinde, bu zarftan çıkan oy pusulalarının hiçbiri hesaba katılmayacak.

Sandık, bu iş ve işlemler tamamlandıktan sonra, oy verme yerinde hazır bulunanların gözü önünde, sandık kurulu başkanı tarafından açılacak. Önce cumhurbaşkanı seçimine ait oy pusulalarının sayım ve dökümü yapılacak.