BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,74
ALTIN 2.436,02
HABER /  EKONOMİ

Türkiye AB raporunu beğenmedi kendi yazdı!

AB Bakanlığı, ilk kez hazırladığı Türkiye'de 2012 yılında hayata geçirilen reformları içeren kendi "ilerleme raporu"nu yarın açıklayacak!

Abone ol

H.Kübra Kocaoğlu
İNTERNETHABER / ANKARA- Türkiye bu yıl ilk kez kendi ilerleme raporunu hazırladı. AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın "AB İlerleme Raporları"ndaki değerlendirmeleri eleştirmesi sonucu AB Bakanlığı kendi ilerleme raporunu hazırlamak için kolları sıvadı. Egemen Bağış da raporun son haliyle yarın açıklanacağını Twitter'dan duyurdu. 

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın, "AB'nin hazırladığı metnin çarpıklıklarını görünce Türkiye'nin İlerleme Raporu'nu kendimiz yazdık. Kapsamlı raporu yarın sabah yayımlıyoruz" twitiyle duyurduğu rapor yarın AB Bakanlığı'nın internet sitesinden paylaşılacak. 

RAPORDA NELER VAR?

Türkiye'de ileri demokrasi yolunda atılan adımları ve yapılan reformları kapsamlı bir şekilde içeren İlerleme Raporu aynı zamanda AB'nin Ekim ayında açıkladığı 2012 İlerleme Raporu'na da bir cevap niteliği taşıyor! 

Bağış, Ekim 2012 AB İlerleme raporundan çıkan sert eleştirilere o dönem aynı sertlikte cevap vermiş ve yarın açıklanacak raporu işaret ederek şunları söylemişti: "Türkiye'nin diplomatik ilişkisi olmayan bir ülkenin (Güney Kıbrıs) dönem başkanlığında yayınlanan bir rapordan methiye beklemiyorduk. Önemli olan bizim yıl sonunda hazırlayacağımız rapordur".

Geçen hafta yaptığı bir konuşmada Türkiye'nin Kendi İlerleme Raporu'nu kastederek, bu raporla reformlar açısında ne kadar ciddi bir yol katedildiğinin görüleceğini vurgulayan Bağış, "Bunun altını çizerek, iddia ederek söylüyorum. Bugün Türkiye'deki reform hızını yakalayabilecek tek bir AB üyesi ülke yoktur. Bizim Meclisimizin performansı, bizim kurumlarımızın performansı, bizde kabul edilen yasa sayısı, yönetmelik sayısı ve bunun uygulanmasında ortaya konan kararlılık AB üyesi ülkelerde yoktur" demişti.