BIST 9.113
DOLAR 32,38
EURO 35,07
ALTIN 2.326,26
HABER /  GÜNCEL

Saadet Partisi'nden ilginç yılbaşı pankartı!

Saadet Partisi tarafından hazırlanan Noel babalı 'Siz hiç kurban bayramında, evine koç götüren Hristiyan gördünüz mü?' yazılı afişi dikkat çekti.

Abone ol

SP Tokat İl Gençlik Kolları tarafından kentin farklı yerlerine asılan afişlerde Noel baba figürü ve kurbanlık koyun resmi kullanıldı. SP İl Gençlik Kolları Başkanı Ali İmran Bozdoğan yılbaşı ve noelin Kuran'da ve sünnette olmayan, İslam'a aykırı ve asılsız şeyler olduğunu belirtti.

en_ilginc_yilbasi_afisi_spli_genclerden13568649750_h971334.jpg

Topluma mesaj vermek için afişleri hazırlattıklarını belirten Bozdoğan, "Hz. İsa'nın doğum günü kutlanıyor. Bunu yaparken de, İslam'a aykırı birçok şey yapılıyor. Çam kesmek, içki içmek ve dünyayı süslemek. Dinimizde bunların hiçbirisinin yeri yok. Eğer Hz. İsa anılacaksa, dua okunur, dine uygun şeyler yapılır. Yerel olarak ise ilimizde insanlarımızın dini hassasiyetlerinin hiçe sayılarak bazı marketlerin, kasapların Hıristiyan inançları doğrultusunda hindi satışı yapmakta olduğunu, büyük restoranların yılbaşı eğlenceleri düzenlemesini ve mağazaların camlarını ve vitrinlerini süsleyerek yılbaşına özel etkinliklerde bulunmasının konuyu sıradanlaştırarak, insanlarımızı bilerek ya da bilmeyerek itikadı olarak yanlışa sevk etmektedirler. Biraz daha fazla kar edebilme adına yapılan ve tamamen kapitalizmin hilesi olan bu şeylere bulaşan kardeşlerimizi uyarmayı vazife biliyoruz" dedi.