BIST 9.092
DOLAR 32,38
EURO 35,05
ALTIN 2.326,53
HABER /  DÜNYA

Peşmergelerden tehdit gibi açıklama!

Irak Kürdistan Demokrat Partisi Genel Sekreteti Fazıl Mirani, Peşmerge güçlerimim çekilmeyeceğini açıkladı ve açık açık tehdit etti

Abone ol

Mesut Barzani’nin lideri olduğu Irak Kürdistan Demokrat Partisi (IKDP) Genel Sekreteti Fazıl Mirani, Kerkük dahil ’Kürdistan Bölge idaresi dışında kalan Kürdistani bölgeler’ diye adlandırdıkları bölgelerden Peşmerge güçlerinin çekilmeyeceğini, çekilmesi gereken gücün ise Irak ordusu olduğunu söyledi.

IKDP Genel Sekreteri Mirani, "Kürtler, merkezi hükümetin daha fazla güçlenmemesi ve Irak’ta bir güç dengesi oluşması için tüm gücünü kullanacak" dedi.

Mesut Barzani’nin lideri olduğu IKDP’nin resmi internet sitesinde yer alan habere göre, IKDP’nin polit büro üyelerine konuşan Genel Sekreter Fazıl Mirani, Kerkük dahil tartışmalı bölge diye adlandırdıkları bölgelerden Peşmerge güçlerini hiç bir şekilde çekmeyeceğini söyledi.

IRAK ORDUSU MUTLAKA ÇEKİLMELİDİR

Mirani, "Kürtler, merkezi hükümetin daha fazla güçlenmemesi ve Irak’ta bir güç dengesi oluşması için tüm gücünü kullanacak" dedi. Irak ordusu çekilse bile Peşmerge güçlerinin ’Kürdistan Bölge İdaresi dışında kalan Kürdistani bölgeler’ diye adlandırdıkları bölgelerden çekilmeyeceğini söyleyen Mirani, "Kürtler, Irak merkezi hükümetinin sınırlarını ihlal etmedi. Kürtler, bu bölgeleri kendi toprakları olarak görüyor. Kürdistan Bölgesi topraklarına giren Irak ordusudur ve mutlaka buralardan çekilmelidir" diye konuştu. IKDP Genel Sekreteri Fazıl Mirani, Kürdistan Bölgesi’nin Irak merkezi hükümetine karşı güçlenmesi gerektiğini de vurgulayarek, güçlenmenin sadece askeri alanla sınırlı kalmaması ve Kürtlerin birliklerini güçlendirerek Irak’taki nüfuzlarını arttırması gerektiğini söyledi.

KÜRT YÖNETİMİ 8 MADDELİK TALEP İLETTİ

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, birkaç gün önce Peşmerge güçlerinin tartışmalı bölgelerden çekilmesi durumunda, Irak ordusunun bu bölgelerden çekilmesini ön şart olarak ileri sürmüştü. Kürt Yönetimi ve merkezi Bağdat hükümeti arasında Peşmerge Bakanlığı ve Irak Savunma Bakanlığı düzeyinde krizin aşılması için yapılan görüşmeler sürerken, Kürt yönetiminin 8 maddeden oluşan taleplerini yazılı olarak Irak heyetine ilettiği ve bugün oluşturulan Yüksek komisyonunun Erbil’de toplanarak tarafların taleplerini ele alacağı belirtildi.