BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,76
ALTIN 2.441,13
HABER /  GÜNCEL

Türk yolcu uçağını vuracaklardı

Fly Havayolları'na ait yolcu uçağı, İtalyan ve Yunan jetleri tarafından takip edildi.

Abone ol

Amsterdam-Antalya seferini yapan Fly Havayollarına ait A-300 tipi yolcu uçağı kalkışından önce sistemlere hiçbir bilgi girmeden “kimliksiz” olarak havalanınca Avrupa hava sahasında paniğe neden oldu. Airkule.com adlı internet sitesinin iddiasına göre havada paniğe neden olay şöyle gelişti:

Fly Havayolları’nın Amsterdam-İstanbul seferini yapan ve içinde 191 yolcunun bulunduğu uçak, 2 Temmuz’da sorunsuz bir şekilde havalandı. Kalkıştan bir süre sonra, uçağın uçuş bilgileri girilmediği ve ‘No Mercy’ olarak adlandırılan (kimliksiz) şifresiyle gözüktüğü için askeri jetler alarma geçti.

İTALYAN JETLERİ HAVALANDI
İtalya hava sahası üzerindeyken fark edilen olay sonrası İtalyan askeri jetleri havalanarak uçağı izlemeye aldı. Rotasından çıkması durumunda terör amaçlı kullanılacağı endişesiyle uçağın düşürülmesi emrini alan jetler, FLY Air’in pilotlarıyla temasa geçti. 

ROTADAN ÇIKARSANINZ VURURUZ 
Pilotların bir yanlışlık olduğunu söylemelerine rağmen İtalyan jetleri uçağı Yunanistan hava sahasına kadar takip etti. Uçak Yunan hava sahasına girdiğinde bu kez de Yunanistan Hava Kuvvetleri’ne ait askeri savaş uçakları havalandı. Pilota yine aynı şekilde ’Rotadan çıkarsan vururuz’mesajını ileten Yunan askeri pilotları uçağı Türk hava sahasına kadar izledi.

Türk hava sahasında Türk askeri jetleri tarafından karşılanan uçak Antalya Havalimanı’na kadar izlendi ve uçak saat 19.00’da iniş yaptı.

Uçağın Antalya Havalimanı’na inmesi ve yolcularını boşaltmasının ardından ifadesi alınan pilotlara alkol muayenesi yapıldı. Yapılan testlerde pilotların alkolsüz olduğunu belirlendi 

"UÇAK KAÇIRILMA SİNYALİ VERDİ" 
İddialarla ilgili konuşan FLY Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hasançebi, Hasançebi, daha sonra yaptığı ikinci açıklamada uçağın kaçırılma sinyali verdiğini ancak daha sonra bu hatanın düzeltildiğini ifade etti.