BIST 10.083
DOLAR 32,46
EURO 34,73
ALTIN 2.423,56
HABER /  DÜNYA

Elleme sicilin temiz olsun

Almanya'da çifte standart. Olay basına yansıdı. Okul müdürü tuhaf teklifi sundu.

Abone ol

Almanya’da, 7 yaşındaki Emre Berk isimli Türk çocuğuna "taciz" suçlamasıyla 5 gün okuldan uzaklaştırma cezası veren müdürün, "Bir daha ellemeyeceğine söz versin, bu belgeyi siciline işlemeyelim" teklifi, aileyi çileden çıkardı. Okul Müdürü Leeb, ailenin olayı Hürriyet’e bildirmesine de kızdı.

Almanya'nın başkenti Berlin’de okuldaki Alman sınıf arkadaşına "cinsel taciz"de bulundu diye okuldan 5 günlük uzaklaştırma cezasına çarptırılan Emre Berk’in babası Ekber Berk, dün okul yönetimiyle görüştü. Okulun müdürü Leeb ise, gazetecilerle görüşme isteğine, olumsuz yanıt verdi. Müdür Leeb’le özel olarak 45 dakika görüşen baba Ekber Berk, yaptığı açıklamada, "Müdür bey, oğlumuzun bir daha böyle bir şey yapmayacağı konusunda garanti verirsek, bize yazmış oldukları belgeyi yok sayacaklarını söyledi. Ancak bu davranış hem samimi değil, hem de ciddiyetle bağdaşmıyor. Madem böyle düşünüyorlardı belgeyi vermeden önce neden bizi çağırıp konuşmadılar, eğer böyle bir şey varsa neden o zaman bizi uyarmadılar. Olay basına yansıyınca mı bunu anladılar. Çocuğumun okuldan geri alıyorum" dedi.

ALMAN BASINI FRANSIZ

Türkiye’de 13 yaşındaki İngiliz kıza cinsel taciz iddiasıyla tutuklanan 17 yaşındaki Alman genci Marco olayına da değinen baba Ekber Berk, "İnsanın zoruna gidiyor. Almanya’daki, Avrupa’daki bu çifte standardın haddi hesabı yok. Şimdi bakıyorum da Alman medyasından henüz tek bir arama bile yok. Bu nasıl medya anlayışı anlamış değilim" dedi. Okul müdürüyle yaptığı görüşme hakkında bilgi veren baba Ekber Berk, şöyle konuştu:

"Çocuğumuzun Alman kız arkadaşının cinsel organını ellemiş olacağından yola çıkmışlar. Çocuk, çocuğu şikayet etmiş. Sınıfta beş çocuk var. ’Niçin sadece benim oğlum için bu yazıyı yazdınız’ diye sorduğumda da diğerlerine sözlü uyarılarda bulunduklarını söylediler. Ben bu konuda okul yönetimini samimi bulmuyorum. Önyargılı bir karar. Olayı niye büyüttünüz, neden gelip konuşmadınız diyorlar. İnsaf, ’Yargılayan sizsiniz, sizin çağırmanız gerekmez mi’ dedim. ’Büyütmeyelim’ dediler. Ben de haklı olduğum için bu zihniyetle mücadele için sonuna kadar gideceğimi söyledim."

Marco’da konuşanlar şimdi niye susuyor

ALMANYA’da koalisyon hükümetinin ortağı SPD’nin federal parlamento milletvekili Lale Akgün, "Marco olayında ahkam kesenler, şimdi de konuşmalı" dedi ve şunları söyledi: "Ben öncelikle bir psikolog olarak yedi yaşındaki bir çocuğun cinsel tacizde bulunacağına inanmıyorum. Psikolojik ve bedensel gelişim olarak cinsel taciz mümkün değil. Dolayısıyla okulun aldığı bu radikal kararın da yerinde olduğuna inanmak da güçlük çekiyorum. Ama Marco konusunda bugüne kadar konuşup fırtına koparanlar şimdi de konuşmalı."

Aydın Ulun-Hürriyet