BIST 10.644
DOLAR 32,21
EURO 35,06
ALTIN 2.501,51
HABER /  POLİTİKA

Beyaz imam hatipliler

Saadet Partisi AK Partililer'i "beyaz imam hatipliler" diye tanımlanıyor.

Abone ol

Saadet Partisi'nin seçim beyannamesinde AKP'lileri "beyaz imam hatipliler" olarak tanımlaması tartışma yarattı. Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan da, dün bir TV programında "beyaz" tanımlamasıyla neyi kastettiği sorulunca, "Ekonomik düzen içerisinde seçkinler sınıfı" açıklamasını yaptı.

Rakibe kılıf uydurulmuş

"Beyaz imam hatipli" tanımlamasına çeşitli kesimler tepki gösterdi. İmam Hatip Mezunları Derneği (ÖNDER) Genel Başkanı Yusuf Ziyaettin Sula şöyle konuştu: "Bizde zenci beyaz ayrımı yok. Halk arasında da böyle bir ayrım yok. Biz bu tür sınıflamalara kesinlikle karşıyız. Sonuçta paylaşılamayan bir kitle var, rakiplerine kılıf uydurmak, itham için söylenmiş. Mezunlar arasında bir siyasi ayrım yapılmaz. İmam hatiplililik ortak kültürdür. Asgari müşterektir. Şimdi böyle bir ayrımın bugün itibariyle gündeme gelmesini sadece seçim atmosferi dolayısıyla düşünmek gerekli."

En beyaz Erbakan

AKP İstanbul Milletvekili ve eski Diyanet İşleri Başkanı Tayyar Altıkulaç da, "Beyaz imam hatipliden kasıt, ekonomik olarak üst sınıfsa, en beyaz Necmettin Erbakan'dır" dedi.

Şükrü Pakkan-Milliyet