BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Türkiyeyi sarsacak iddialar

Ümraniye'deki bombaların izi sürüldü. Yollar Danıştay'a çıkıyor. İfadeler ve bağlantılar sarsacak.

Abone ol Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Derneği Başkanı Tamer Ünal'dan şok ifadeler.. Danıştay saldırısını Muzaffer Tekin'in yaptığını söyledi.

Bir telefon görüşmesinde Ünal'ın, "Halit Bozkurt, Danıştay saldırısından 2-3 gün önce beni arayıp, '2-3 gün içinde Türkiye'yi sarsacak bir eylem olacak. Sizin üzerinize yıkılacak. Kaç, kendini kurtar' dedi. Emekli general Alaattin Parmaksız, emekli albay Fikri Karadağ ve Tekin, Danıştay saldırısının arkasındadır. Parmaksız ve Tekin'i tanırım, İstanbul'daki toplantılarda karşılaştım" dediği öğrenildi.

Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Derneği (VKGB)'ne yönelik operasyon, Danıştay saldırısı ve İstanbul Ümraniye'de ele geçirilen 27 el bombasıyla ilgili soruşturmaya uzandı. "Örgüt kurmak, dolandırıcılık ve provokatif eylemler düzenlemek" gibi 40 ayrı suçlamayla cezaevine gönderilen zanlılar, Türkiye'yi sarsacak iddialarda bulundu.

Bu şebekeye talimat veren 'bir numara'nın, Muzaffer Tekin grubunu da yönlendirdiği öne sürüldü. Polisin peşine düştüğü 'bir numaralı vatansever'in, İstanbul'da yaşayan emekli bir güvenlik görevlisi olduğu iddia ediliyor. Söz konusu kişinin, her iki grubu birden kumanda ettiği ileri sürülüyor.

Danıştay saldırısı Muzaffer Tekin'in işi

VKGB Genel Başkanı Taner Ünal'ın ifadesi ise çarpıcı bilgiler içeriyor. Alınan bilgilere göre Ünal, geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen Danıştay saldırısını, Ümraniye'deki bombalar sebebiyle tutuklanan Muzaffer Tekin grubunun yaptığını savundu. Bu gruba mensup kişilerin olaydan iki gün önce Ankara'ya gelerek bir toplantı yaptığını belirten Ünal, "Büyük bir eylem yapacaklarını söylediler. Ondan sonra Danıştay saldırısı oldu. Hadiseyi bizim üzerimize yıkmak için tetikçi Alparslan Arslan'ın cebinden VKGB kartviziti çıktı." dedi.

'Vatanseverler'le ilgili soruşturmayı derinleştiren polis, özellikle İstanbul'da gözaltına alınarak tutuklanan Halit Bozdağ ve Salih Zeki'nin bağlantılarına özel önem veriyor.

Askeri birliklerin ihalelerine giriyorlar

Bazı askerî birliklerin gıda, giyim ve malzeme alım ihalelerine girdiği tespit edilen Bozdağ'ın askerî ilişkilerini kapsayan dosya, Genelkurmay Askerî Savcılığı tarafından araştırılacak. Telefonları dinlenen Halit Bozdağ ve Salih Zeki'nin, PKK'nın, cephanelik yüklü trene Bingöl'de düzenlediği bombalı saldırıdan sonra büyük panik yaşadığı belirlendi.

PKK'nın tren saldırısı sonrası panik

Tutuklu Halit Bozdağ'ın İran-Suriye-Türkiye hattında silah ticareti yaptığı iddia ediliyor. PKK'nın, cephanelik yüklü trene Bingöl'de yaptığı saldırıdan sonra panik yaşayan Bozdağ'ın, VKGB genel başkan yardımcısını arayarak "Bizim silahlar mı?" dediği belirlendi.