BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  SAĞLIK

Türk kardiyologun başarısı

Kardiyolog Prof. Dr.Bülent Görenek'in hayatı, dünyanın en saygın kardiyoloji dergilerinden Circulation dergisinde yayımlandı.

Abone ol

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr.Bülent Görenek'in hayatı, dünyanın en saygın kardiyoloji dergilerinin başında gelen ve Amerika Kardiyoloji Derneği'nin resmi yayın organı Circulation dergisinde yayımlandı.

ESOGÜ Rektörlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, derginin şubat sayısında yayınlanan üç sayfalık röportajda, Prof. Dr. Görenek'in çocukluktan bugüne yaşamı, aile hayatı ve bilimsel çalışmaları ayrıntılarıyla yer aldı. Üniversite ile Türkiye hakkında bilgi ve resimlerin de bulunduğu röportajda ayrıca, Prof. Dr. Görenek'in akademik kariyer yapmayı planlayan meslektaşları için samimi tavsiyelerine de yer verildi.

Röportajın yayınlandığı Circulation dergisinin tüm dünyadaki kardiyoloji uzmanlarına ulaşan bir dergi olması özelliğiyle de uluslararası alanda hem ESOGÜ'nün hem de Türkiye'nin tanıtımı için faydalı oldu.

Prof. Dr. Bülent Görenek'in Türkiye'nin bilimsel tanıtımındaki ilk başarısı bu değil. Prof. Dr. Görenek, 7 ay önce de Avrupa'nın en önemli bilimsel dergilerinden Avrupa Kardiyoloji Dergisi'nde yayımlanan bir röportajda, Türkiye'de kardiyoloji alanındaki bilimsel çalışmalar hakkındaki görüşlerini Avrupalı meslektaşlarıyla paylaşmıştı.

Halen Uluslararası Elektrokardiyoloji Derneği ve Avrupa Kardiyoloji Derneği Acil Kardiyak Tedaviler Çalışma grubu yönetim kurulu üyesi olan Prof. Dr. Görenek, ayrıca Avrupa Kalp Ritmi Birliği eğitim komitesi üyesi. Avrupa, ABD, Kanada ve Japonya'da düzenlenen bilimsel toplantı ve kurslara eğitmen, konuşmacı ve oturum başkanı olarak da davet edilen Prof. Dr. Görenek, çok sayıda uluslararası dergide yayın kurulu üyeliği yapıyor. Avrupa Kardiyoloji Derneğine ait bilimsel rehberlerin hazırlanmasında da görev alan Prof. Dr. Görenek, Türk Kardiyoloji Derneği Bilim Kurulu üyeliği de yapıyor.

Prof. Dr. Bülent Görenek 2009 yılında Ankara Tabip Odası tarafından Dr. Füsun Sayek Tıp Bilim ve Hizmet ödülüne layık görülmüştü.