BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Türban tartışmasını bitiren fotoğraf!

İlkokulda türban açıklamalarıyla bazı tepkileri üzerine çeken Hayrünnisa Gül ve Abdullah Gül'den, eleştirilere yanıt geldi.

Abone ol

Hayrünnisa Gül'ün "İlkokul öğrencisinin kendi isteği ile başörtüsü takması gibi bir şey söz konusu olamaz. Bu konuda karar verecek yaşa geldiğinde kararını verir" şeklinde konuşması ve ardından Cumhurbaşkanı’nın da bu görüşlere katıldığını söylemesi bazı kesimleri rahatsız etmişti.

Gül çiftini eleştirenlerden biri de muhafazakar kesimin ağır kalemlerinden Ahmet Taşgetiren'di...

Taşgetiren yazısında bu çıkışı şu sözlerle değerlendiriyordu:

MUHAFAZAKARLAR ELEŞTİRDİ

"Acaba Sayın Cumhurbaşkanı ve eşi, böyle ayaküstü söylenen bir sözün, Türkiye'de böylesine bir tartışmaya yol açacağını ve kendilerini, başörtüsü gibi kadim bir sancılı alanda, bugüne kadar geldikleri çizginin dışında bir yere konumlandıracağını hesaba katmışlar mıydı?

Acaba Sayın Cumhurbaşkanı ve eşinde, bu son derece hassas konuda, "Leyla'yı incitmek" gibi bir tedirginlik söz konusu mudur? Acaba Sayın Cumhurbaşkanı ve eşi, gerçekten özgürce bir tasarrufta bulunabilmiş olsalardı, "ilkokulda olmaz, bu bir cehaletin ürünü" gibi bir yaklaşım sergilerler miydi?

Acaba Sayın Cumhurbaşkanı ve eşi, çocuğun gerçekten 18 yaşına kadar, hiçbir moral değerle buluşmaması ve ancak 18 yaşında tercihler yapması gibi bir yaklaşımı, her şeyden önce pedagojik buluyorlar mı ve sonra kendi değerler dünyasında bu yaklaşımın bir karşılığının olduğunu düşünüyorlar mı?..Doğrusu ben hem Sayın Hanımefendi'nin sözlerine hem de Sayın Cumhurbaşkanı'nın sözleri desteklemesine çok üzüldüm. Bana göre bu, onların çizgisi değil.Ben, söylenenlerin inanarak söylenmiş olmalarını düşünmezdim."

TAŞGETİREN DÜZELTME YAPTI

Gül çifti Taşgetiren’in yazdıklarından duydukları üzüntüyü Taşgetiren’e bir şekilde ulaştırdılar.

Taşgetiren bunun üzerine yeni bir yazı kaleme aldı. Yazısında Gül ailesinin aslında ilkokulda türbana karşı olmadığını söylüyordu:

“Hayrünnisa Hanımefendinin bizzat kendileri büyük zorluklar yaşamışlardı. Ayrıca Hanımefendi, kendi çocuklarının ilk yaşlarından itibaren manevi değerlerle yoğrulacak şekilde yetişmelerine itina etmişti. Çocuklarının okula geç başlayıp, Kuran eğitimini tamamlamalarını bile istemişti. Böyle bir insanın, okul öncesi ve sonrasında çocukların manevi değerlerle buluşmasına karşı çıkması düşünülebilir miydi?”

Kısacası Taşgetiren, Gül çiftinin bizzat kendi çocuklarını ilkokul öncesinde dahi dini değerlerle büyüttüğünü aksine ilkokulda türban takılmasına karşı olmadığını söylüyordu.

KÜBRA TÜRBANLI DEĞİLDİ

Ama bu fotoğraf, Gül çiftinin söyledikleri ile yaptıkları arasında tutarlılık olduğunu gösteriyor. Gül çiftinin kızları Kübra o yaşlarda türbanlı değildi. Gül çifti çocuklarının türban takması için çocukken bir karar vermemişti.