BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  SAĞLIK

Tüp Bebek Merkezi Nasıl Seçilir?

Op. Dr. Serdar Koç tüp bebek merkezi seçimi hakkında bilgiler verdi.

Abone ol

Tüp Bebek Merkezi Nasıl  Seçilir?

Op. Dr. Serdar Koç tüp bebek merkezi seçimi hakkında bilgiler verdi.

                İnsanların hayatları boyunca verdikleri kararların ve yaptıkları tercihlerin kalan yaşamdaki etkisini herkes bilmektedir. Doğal yollarla bebek sahibi olamayan kişilerin başvurduğu yöntem olan tüp bebek tedavisi en çok tercih edilen yöntem olmaktadır. Ancak bu tedaviden olumsuz sonuç alan kişiler hemen karamsarlığa kapılmaktadır. Uzman bir kişi tarafından alınan fikirler sonucunda ikinci bir tedavi sonucunda olumlu sonuç alınması büyük oranda mümkün olmaktadır.

Tüp bebek merkezinde hangi hizmetle verilmelidir?

                Uzman kişiler tarafından verilen öneriyle yâda kendileri tüp bebek tedavisi yapma kararı alan kişiler ilk iş olarak tedavi merkezi seçmek olarak arayışa girmektedirler. İnsanların beklentileri sonucunda merkezin başarı sonuçlarının yüksek olması hastaların o merkezi tercih etmesi konusunda önemli bir rol oynamaktadır. "Tüp bebek merkezi nasıl seçilir?" başlıklı yaımda ayrıntılı bilgi bulabilirsiniz.

Tüp bebek merkezi  araştırmasında dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

                Tedavi kararından sonra merkez araştırırken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Bu hususların başında ise her insanın dikkat etmesi gereken tüp bebek merkezinin başarı oranı olmaktadır. Başarı oranı yüksek olan merkezler insanların tercihi olmasının en büyük sebebi ise ilk seferde başarılı olunması istemeleri olmaktadır.

Tüp bebek merkezi etkililerinin ve çalışanlarının ilgili olması gerekmektedir.

Tedavi öncesi ve sonraki merkezin hastalarına olan ilgilerinin merkezin kalitesini belli etmesi yönündeki büyük bir önemi olmaktadır. Tüp bebek merkezindeki görevlilerin hastalarına olan ilgileri ve sorulan sorulara verilen cevapları hastaların psikolojisi ve merkeze olan güvenini artırması yönünden önemli bir durum olmaktadır. Tüp bebek tedavisi sonrasında ise merkezin hastalarına ilgi gösterdiği ilgi merkezin kalitesini belirleyeceği bir faktör olmaktadır.