BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,73
ALTIN 2.441,00
HABER /  GÜNCEL

TTB başkanı Raşit Tükel kimdir? Türk Tabipler Birliği Afrin bildirisi

Türk Tabipler Birliği Afrin bildirisi sonrasında operasyonla sallanıyor. Türk Tabipler Birliği Başkanı Prof. Dr. Raşit Tükel ile birlikte 11 doktor gözaltına alındı. Peki Türk Tabipler Birliği Afrin açıklamasının tam metninde ne var TTB başkanı Raşit Tükel kimdir ve aslen nerelidir?

Abone ol

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Afrin operasyonuyla ilgili yaptığı açıklama ile gündemin ilk sırasına oturdu. TTB Başkanı Profesör Doktor Raşit Tükel ile birlikte merkez konsey üyesi Sezai Berber, Sinan Adıyaman, Selma Güngör, Şeyhmus Gökalp, Hande Arpat, Ayfer Horasan, Taner Gören, Funda Obuz, Yaşar Ulutaş, Nazım Yılmaz gözaltına alındı. Peki TTB bildirisinde ne deniliyor. İşte Tabipler birliğinin açıklamasının tam metni;

"Biz hekimler uyarıyoruz: Savaş, doğada ve insanda tahribat yapan, toplumsal yaşamı tehdit eden, insan eliyle yaratılan bir halk sağlığı sorunudur. Her çatışma, her savaş; fiziksel, ruhsal, sosyal ve çevresel sağlık açısından onarılmaz sorunlara yol açarak büyük bir insani dramı da beraberinde getirir.

Yaşatmaya ant içmiş bir mesleğin mensupları olarak, yaşamı savunmanın, barış iklimine sahip çıkmanın birincil görevimiz olduğunu aklımızdan çıkarmıyoruz. Savaşla baş etmenin yolu, adil, demokratik, eşitlikçi, özgür ve barışçıl bir yaşam kurmak ve bunu sürekli kılmaktır. Savaşa hayır, barış hemen şimdi!" ( Türk Tabipleri Birliği/ Merkez Konseyi)

RAŞİT TÜKEL KİMDİR NERELİ : Türk Tabipler Birliği (TTB) Başkanı Mehmet Raşit Tükel 1959 doğumlu. Aslen Aydın Nazillili olan Raşit Tükel, Türkiye'nin önde gelen tıp profesörlerinden biri.

Raşit Tükel Nazilli'de doğduktan sonra ortaokulu Bornova Anadolu Lisesi'nde, liseyi Ankara Fen Lisesi'nde okuduktan sonra tıp alanına yöneldi. 1983 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesini bitiren Raşit Tükel, uzmanlığını 1991 yılında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalından aldı.1993 yılında psikiyatri doçentliğini alan Prof. Dr. Raşit Tükel, 1995 yılında atandığı doçentlik kadrosundan sonra, 2000 yılında profesör oldu.

İstanbul Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalında hekimliğe ve hocalığa devam eden Raşit Tükel, 1994'ten bu yana Ayaktan Tedavi Birimi sorumluluğunu üstlenmektedir. 1998 yılında kurduğu Anksiyete Bozuklukları Polikliniğinde araştırma ve tedavi faaliyetlerini sürdüren Raşit Tükel, TTB Başkanlığı yapıyor.

REKTÖRLÜĞÜ KAZANDI ATANMADI

Ulusal ve uluslararası yayınlarda pek çok bilimsel makalesi bulunan Raşit Tükel, 20 Aralık 2012'de yapılacak seçimlerde İstanbul Üniversitesi rektörlüğü için adaylardan biriydi. 12 Mart 2015 tarihinde yapılan rektör adayı belirleme seçimlerinde 1202 oy alarak sandıktan 1. isim olarak çıkmıştı. 20 Mart 2015 tarihinde Yüksek Öğretim Kurulu tarafından Cumhurbaşkanına sunulan atama listesinde ismi ikinci sıraya yazılmıştı. Seçimden 1. çıkmasına rağmen rektörlüğe 2. sıradaki Mahmut Ak atanmıştır.