BIST 9.080
DOLAR 32,38
EURO 35,00
ALTIN 2.324,14
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan, CHP'li Başkanın peşini bırakmıyor...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında annesine yönelik çirkin twitleri nedeniyle Kaftancıoğlu hakkında 14 manevi tazminat davası açtı. Her tweet için 50 bin TL olmak üzere Kaftancıoğlu’ndan toplam 700 bin TL istedi.

Abone ol

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun atmış olduğu twitlerle başı fena halde dertte. Kaftancıoğlu hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Türkiye Cumhuriyeti devletini ve kurumlarını aşağılamak ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret suçlarından hakkında soruşturma açılmıştı. Ancak yeni bir gelişme daha ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'li Başkan'ın peşini bırakmıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti grubunda, Kaftancıoğlu’nun tweet’lerini görüntülü olarak izlettirip, sert eleştiriler yöneltmişti. Ancak, “Vefat etmiş anacığıma yönelik galiz küfürleri burada zikretmekten hicap duyacağım” demişti. Kaftancıoğlu annesiyle ilgili tweet nedeniyle Erdoğan’dan özür dilemişti.

ÖZÜR DİLEMESİ YETMEDİ: Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi'nin köşesinde yer alan bilgiye göre CHP'li Kaftancıoğlu’nun özrü kendisini kurtarmaya yetmedi. Erdoğan, annesi hakkında atılan yüz kızartıcı tweet’i affetmedi. Kaftancıoğlu hakkında 14 manevi tazminat davası açtı. Her tweet için 50 bin TL olmak üzere Kaftancıoğlu’ndan toplam 700 bin TL istedi.

HAKARET DAVASI DA AÇTI: Erdoğan bununla yetinmedi. Kaftancıoğlu hakkında bir de Cumhurbaşkanı’na alenen hakaret etme gerekçesiyle kamu davası açılması talebinde bulundu. Erdoğan’ın avukatı Ahmet Özel tarafından 24 Ocak tarihinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan suç duyurusunda Kaftancıoğlu hakkında, TCK’nın 299. maddesine göre, “Cumhurbaşkanı’na alenen hakaret ettiği” gerekçesiyle soruşturma yapılıp kamu davası açılması talebinde bulundu.

BİLAL ERDOĞAN DA DAVA AÇTI: Kaftancıoğlu’na karşı bir tazminat davası da Bilal Erdoğan’dan geldi. Necmettin Bilal Erdoğan, Kaftancıoğlu’na iki tweet hakkında toplam 100 bin TL’lik tazminat davası açtı. Bilal Erdoğan her bir tweet için 500 bin TL istedi.

ÜNLÜ TWEET’LER NELERDİ? Böylece Kaftancıoğlu hakkında biri İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın açtığı ceza soruşturması diğeri ise Erdoğan’ın açtığı tazminat davaları olmak üzere, iki koldan yürüyen bir hukuki süreç söz konusu" diyen Selvi, "o twitlerden bazılarını da şöyle paylaştı: 

- Tarihte bugün: Ermeni soykırımı başladı. Katledilen Ermeni vatandaşlarımızı anıyorut,19.15’te Taksim’de

- Tekbir getirerek boğaz keserek mi demokrasi mücadelesi verilir.İnandığınız Allah’ınız sizin de belanızı versin

- Devlet katil değil, seri katil

- Gerçekten de RTE fahişeliği övse,hemen ardından ben zaten morospu çocuğuyum diye piyasaya çıkacak binlerce insan var”

- Bişey önericem tarih ve saat belirleyip hepimiz aynı anda RTE’ye hakaret etsek?!yanmış devreler normale döner mi?”

- Gerçekten de bazı tweet’leri yazamıyorum ama “RTE Allah belanı versin senin.Aç tazminat davasını alırsan boğazından helal lokma geçmiş olur sayemde!Zıvanadan çıkarttın iyice”  tweeti ile final yaparak bu defteri kapatmak istiyorum.