BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,16
ALTIN 2.241,53
HABER /  DÜNYA

Trump ile medya arasındaki kavga büyüyor

ABD Başkanı Donald Trump, medyanın yalan haber ürettiğini söyledi. Bu arada Trump'ın bu açıklamaları öncesi Beyaz Saray'daki toplantıya bazı medya kuruluşları alınmadı.

Abone ol

ABD Başkanı Donald Trump ile muhalif medya arasındaki ipler giderek geriliyor. Trump bu kez de medyayı yalan haber üretmekle suçladı, bu kuruluşların gerektiğinde kaynak ürettiklerini bile söyledi. Bu arada Beyaz Saray'daki bir toplantıya aralarında CNN'in de bulunduğu bazı medya kuruluşları alınmadı.

Trump, muhafazakarların yıllık olarak düzenlediği konferansa ilk kez katıldı. Konuşmasının büyük bir bölümünde ABD medyasına yönelik eleştirilerini devam ettiren Trump, ayrıca iç politika hakkında konuştu.

“Hepinizin bilmesini isterim ki, sahte habere karşı bir savaş yürütüyoruz.” ifadesini kullanan Trump, “Sahte haber halkın düşmanıdır demiştim, çünkü kaynakları yok. “Kaynağı gizlenen haberler yapıyorlar, gerektiğinde ise kaynak üretiyorlar.” dedi.

BEYAZ SARAY'A ALINMADILAR

Bu arada Beyaz Saray'daki olağan basın toplantısına giden bazı muhabirler, Beyaz Saray'da bir sürprizle karşılaştı. Bazı yayın organlarının muhabirleri, basın toplantısının yapılacağı salonun kapısından içeri alınmadı.

Beyaz Saray'da sözcü Sean Spicer'ın yapacağı basın toplantısına alınmayan yayın organları arasında, CNN, New York Times, Politico, BBC, Los Angeles Times, Buzzfeed ve The Times da var.