BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,78
ALTIN 2.441,23
HABER /  SEÇİM

Topbaş Sarıgül'e kaç puan fark attı? İstanbul seçim sonuçları

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için oy sayımları sona erdi. İstanbul seçim sonuçlarına göre Kadir Topbaş rakibi Mustafa Sarıgül'e 8 puan fark attı.

Abone ol

İSTANBUL'da yerel seçim sonuçları netleşti.

AK Parti adayı Kadir Topbaş mı yoksa CHP adayı Mustafa Sarıgül mü seçim yarışını kazanır sorusu da yanıtını buldu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı, resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti adayı Kadir Topbaş kazandı. İstanbul'da sandıkların açılmasının ardından yapılan oy tasnifi sonucunda Topbaş, oyların yüzde 48'ini, CHP adayı Mustafa Sarıgül ise yüzde 39,5'ini aldı.

İSTANBUL'DA BİR İLK

Kadir Topbaş, resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. Topbaş, böylece 3 dönem üst üste İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı kazanmış oldu.

AK Parti adayı Kadir Topbaş, 2009'da yapılan seçimde 3 milyon 105 bin 555, CHP ise Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığında 2 milyon 568 bin 710 oy almıştı.

SON SEÇİM SONUÇLARI 2014 - İL İL SONUÇLAR

TOPBAŞ'TAN ZAFER KONUŞMASI

Kadir Topbaş, Sültüce'deki AK Parti İstanbul İl Başkanlığı binasında gece yarısı seçim konuşması yaptı. Salona eşi Özleyiş Topbaş ve oğlu Ömer Topbaş ile birlikte gelen Topbaş, "Bir demokrasi yarışını daha geride bıraktık. Kazanan Türkiye, kazanan demokrasi, kazanan İstanbul oldu” şeklinde konuştu. İstanbul'da 3.kez belediye başkalığı koltuğuna oturacağını hatırlatan Topbaş, “Bu sonuç şahsıma yeni bir sorumluluk yükledi. Böyle bir onuru yaşarken hizmetlerimizin ardı arkası kesilmeden sürdüreceğiz" dedi.

SEÇİM SONUÇLARI 2014 TIKLAYIN

"BİR YARIŞTI KAZANAN İSTANBUL OLDU"

Topbaş konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sandığın verdiği bir mesaj herkesin anlayacağı dilden ortaya çıktı. Milletimiz kendi iradesine ipotek konulmasına müsaade etmedi. Millete güvendik ve önlerine çıktık. Bir yarıştı ve kazanan İstanbul oldu. Bu süreç içerisinde maksadını aşan söylemler varsa bir takım olumsuzluklar varsa geride bırakmasını bilirsek beraberce bir aile, millet olarak nasıl ki Çanakkale'de omuz omuza destanlar yazdıysak yerel yönetimlerle de Türkiye'yi geleceğe taşıyabiliriz."

 "BÜYÜK BİR DERS VERDİLER"

Herkesi sükunete davet eden Topbaş, "Zafer milletimizindir. Hizmet kalitemize destek verdiler ve devamlılığımızı istediler. Manipülasyon yapma adına başlatılan tüm çabaların nasıl bozulduğunu görecekler. Neler yaptıysak fayda vermedi, bu millet ezber bozdu diyecekler, kendilerine gelecekler. Bu sonuçlar itibariyle diğer siyasi partiler de kendilerine çeki düzen verecekler. Büyük bir ders verdiler. Umarım ki bütün siyasi partiler bir ders çıkartır" diye konuştu.

SARIGÜL'DEN SAATLER SONRA AÇIKLAMA GELDİ

İstanbul'da seçim yarışını kaybeden CHP adayı Mustafa Sarıgül, seçim sonuçlarına ilişkin ilk açıklama seçim sonuçlarının kesinleşmesinden saatler sonra geldi. Basın mensuplarını karşısına çıkmayan Sarıgül, seçim sonuçlarını yazılı bir açıklamayla değerlendirdi.

Sarıgül açıklamasında, "Türkiye genelinde alınan sonuçlar şunu gösterdi... Hak ve özgürlükler için, demokrasi için, inançlara saygılı laiklik için önümüzde çileli bir yolculuk var. Çocuklarımızın çağdaş bir Türkiye'de yaşaması için bu yolculuğu sürdürmek boynumuzun borcudur" dedi.

2014 Yerel Seçimler - Seçim sonuçları