BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  EKONOMİ

THY İtalya'ya seferlerini arttırdı

Türk Hava Yolları (THY), İtalya'da Roma ve Torino seferlerinin sayısını artırdı. İşte yeni uçuş takvimi

Abone ol

THY Roma Müdürü Yurdagül Altınöz, haftada 14 sefer olarak icra edilen Roma uçuşlarında, haftanın 4 günü, bir günde yapılan sefer sayısı 2'den 3'e çıkarıldı.

THY, 4 Mayıs Cuma gününden itibaren salı, çarşamba, cuma ve pazar günleri, İstanbul ile Roma arasında karşılıklı 3 sefer yapacak. Pazartesi, perşembe ve cumartesi günleri ise 2 sefer yapmaya devam edecek.

Altınöz, THY filosuna katılacak yeni uçaklarla Roma'ya yapılan seferlerin de günlük 3'e çıkmasını planladıklarını ifade etti.

Yurdagül Altınöz, Torino'ya haftada 5 kez yapılan uçuşların bugün itibariyle 7'ye yükseldiğini aktardı.

Torino'ya yapılan seferleri haftanın 7 gününe çıkaran ilk uçuş olan 1309 sefer sayılı Boeing 737-800 tipi uçağın Torino Uluslararası Havaalanı'na varmasının ardından havaalanı yönetimi tarafından özel bir tören yapıldı. Yerel basının büyük ilgi gösterdiği törene, Türkiye'nin Milano Başkonsolosu Aylin Sekizkök de katıldı.

THY'nin de uçuşların haftanın 7 gününe çıkarıldığı ilk uçuş olması nedeniyle üzerinde 17 bin çalışanın fotoğraflarının yer aldığı Boeing 737-800 tipi uçağını bu seferde kullandığı bildirildi.

İtalya'daki uçuş noktalarını geçen yıl artıran THY, bu ülkede; Roma, Milano, Venedik, Bologna, Napoli, Cenova ve Torino'ya İstanbul'dan direkt seferler düzenliyor.