BIST 10.046
DOLAR 32,40
EURO 34,62
ALTIN 2.389,43
HABER /  GÜNCEL

N.Ç davasında zaman aşımı yok

Bakan Şahin, Çorum'da katıldığı Türkiye Çocuk Zirvesi Derneği'nin 16'ncı yılı kutlama programının ardından kentte çeşitli açılışlara katılarak ziyaretlerde bulundu.

Abone ol

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, ''N.Ç. davasının zaman aşımıyla karşı karşıya olduğuna dair var olan haberler doğru değildir'' dedi.

Hayırsever iş adamı Ahmet Akdağ'ın Çorum Belediyesi'ne bağışladığı arsa üzerine inşa edilen Kamile-Ahmet Akdağ Huzurevi'nin açılışına katılan Şahin, burada yaptığı konuşmada, dünyanın değiştiğini, bu kapsamda Türkiye'nin de sosyal ve ekonomik yapısının değiştiğini belirtti.

Bakan Şahin, burada bir gazetecinin, ''N.Ç davasının zaman aşımına uğrayacağına dair çeşitli haberler çıktığını'' belirtmesi üzerine, şunları kaydetti:

''N.Ç. davasının zaman aşımıyla karşı karşıya olduğuna dair var olan haberler doğru değildir. Türk Ceza Kanunu'na göre dava başladığı zaman 10 yıl olan zaman aşımı artık 15 yıla çıkmıştır. Gerekli görüşmeleri yaptık. Hukuk devletinde zamanında, doğru ve kamu vicdanını rahatlatan kararlar alınması gerekiyor. Kamu, bütün toplum şu anda bu davayı takip ediyor. Davaya bakan savcı ve hakimler de aynı hassasiyeti taşıyor. En kısa sürede suçlular hak ettiği cezayı bulacak. Zaman aşımı yoktur. Gerekli cezalar gerektiği şekilde verilecektir. Kamu vicdanını rahatlatacak sonuçlar alınacaktır. Bizler de bakanlık olarak takipçisiyiz.''