BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,77
ALTIN 2.439,58
HABER /  GÜNCEL

Teröre karşı yine birleşemedik!

Teröre karşı yekvucut olamadık..Tam tersini yaptık! Uşak'ta üzen manzara!

Abone ol

Uşak'ta sivil toplum örgütleri ile bazı siyasi partiler, son dönemlerde artan terör olaylarını protesto etmek amacıyla yürüyüş gerçekleştirdi. Yaklaşık 150 kişinin katıldığı protesto yürüyüşünde CHP ile Şeker-İş Sendikası yetkilileri arasında pankart tartışması yaşandı.

Atatürkçü Düşünce Derneği, KESK, Eğitim-İş, Türk-İş, Uşak Barosu, Gazi ve Şehit Aileleri Derneği, İşçi Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisi, artan terör olaylarını protesto etmek amacıyla ortak yürüyüş düzenledi.

Uşak Belediyesi önünde toplanan yaklaşık 150 kişi, İsmet Paşa Caddesi üzerinden Tiritoğlu Parkı'na kadar yürüdü. Yürüyüşe katılımın azlığı dikkat çekerken yürüyüş sırasında da birliktelik sağlanamadı. Yürüyüş sırasında CHP ile Şeker-İş Sendikası arasında, kortejin önünde kendi pankartlarının
bulunması talebiyle tartışma çıktı. Kısa süren tartışma sonunda Şeker-İş Sendikası, kortejden ayrılarak Tiritoğlu Parkı'na kadar tek başına yürüyüş yaptı.


CHP ve diğer katılımcılar ise tartışma üzerine bir süre bekleme yaparak yürümeye devam etti. İkisi siyasi parti toplam 8 örgütün düzenlediği terör protestosuna katılanların sayısının yaklaşık 150 kişi olması ve yürüyüş sırasında bir bütünlük oluşturulamaması dikkat çekerken yürüyüşe katılanlar da terör örgütü PKK'dan çok AK Parti iktidarını hedef alan sloganlar attılar.

CHP ile Şeker-İş Sendikası arasında yaşanan pankart krizinden sonra Tiritoğlu Parkı'nda toplanan 150 kişi burada da PKK ve AK Parti aleyhine slogan atmaya devam etti. Grup adına hazırlanan basın açıklamasını okuyan Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Başkanı Ercan Uzun ise, "Son dönemlerdeki hain terör saldırılarında çok sayıda askerimizi yitirdik. Bizi yönetenler Ankara'da yıllardır yan gelip yatarken, dizlerinin üstüne çökmüş örgütün yeniden ayağa kalkmasına göz yummanın neticesidir bu artan saldırılar.

Niçin dünyayı ayağa kaldırmıyorsunuz? Askerlerimiz, Türkiye rahat uyusun diye o gece karanlığında vatan için can verdiler. Niçin dünyayı başlarına yıkarız diye parmağını dört bir yana sallamıyor ve acele hastanelere koşmuyor Başbakan? Bülent Arınç niçin televizyona çıkıp ağlamıyor?" dedi.

Basın açıklamasının ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı