BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  BBP

Telsizin başındaki o isim konuştu!

Muhsin Yazıcıoğlu'nun bulunduğu helikopteri kazasında yanlış yönlendirme yaptığı iddia edilen isim konuştu...

Abone ol

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun bulunduğu helikopterin düşmesinde yanlış yönlendirme yaptığı iddia edilen Telsiz ve Radyo Amatörleri Derneği (TRAC) Bolu Şubesi üyesi Efe Özçağlar, TBMM Araştırma Komisyonu'na bilgi verdiğini açıkladı.

5 Mart 2009'da ise BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun içerisinde bulunduğu helikopter ekran-resmi-2011-10-11,-2.50.58-pm.pngKahramanmaraş'ta Keş Dağı mevkiinde düştü. Helikopter kazasında da yanlış yönlendirme yaptığı iddia edilen Efe Özçağlar, iddialara yanıt verdi.

'TBMM ARAŞTIRMA KOMİSYONU'NA BİLGİ VERDİM'

"Konu adalete intikal ettiğinden beyanda bulunmam uygun değildir. Yaptığım çalışma ile ilgili olarak önce TBMM Araştırma Komisyonu'na bilgi arz edilmiş olup, çalışmamla ilgili komisyon değerlendirmeleri TBMM Komisyon Tutanakları'nda yer almaktadır. Daha sonraki aşamada gelen talep üzerine Devlet Denetleme Kurulu'na rapor, konunun Devlet Denetleme Kurulu tarafından adalete havalesi üzerine de yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan gelen talep üzerine bu makama ifade verilmiştir.

Her iki görev, gönüllü sıfatıyla ve ilgili kamu kurumları ile derneğimizin acil durumlar ve afetlere yönelik işbirliği protokollerine istinaden, iyi niyet ölçüleri içinde ve mevcut imkanlar çerçevesinde yapılmıştır. Mensubu olduğum dernek, bu tür durumlarla ilgili bir resmi kurum değildir"