BIST 10.793
DOLAR 32,23
EURO 34,87
ALTIN 2.414,49
HABER /  GÜNCEL

Ali Şen Fenerbahçe'yi böyle kurtaracak

Sarı lacivertlilerin eski başkanı, arabuluculuk konusunda çalışmalara başladı. F.Bahçe'nin açtığı davalar UEFA için sıkıntı yaratıyor.

Abone ol

Eğer açılan bu dava çekilirse ilişkiler düzelme eğilimine girer. G.Saraylı Selahattin Beyazıt da ne gerekiyorsa yapmaya hazır.

Şike soruşturması nedeniyle zor bir dönemden geçen Fenerbahçe'de yönetim, geçtiğimiz günlerde aralarında muhaliflerin de bulunduğu birçok kişi ve kuruluşla bir araya gelerek krizden çıkış için çözüm yolları arayışına başladı.

Hürriyet'in haberine göre; Nihat Özdemir ve Ali Koç'un girişimleriyle yapılan toplantıda, kulübün eski başkanlarından Ali Şen'den UEFA nezdinde lobi çalışmasında bulunması istenildi. Türk futbolunun içerisinde bulunduğu durumun masaya yatırıldığı toplantıda Şen, F.Bahçe için elinden gelen çabayı gösterceğini söylerken vakit kaybetmeden lobi çalışmalarına başladı.

"5 YILLIK CEZA KAPIDA" DİYE UYARMIŞTI

Önceki gün durumun vahametini anlatıp, şike soruşturmasında adı geçen kulüpleri ve TFF'yi uyaran Ali Şen, "5 yıllık Avrupa cezası kapıda" diyerek durumun ciddiyetini gözler önüne sermişti.

Önceki gün Kanaltürk'teki Telegol programına katılan Ali Şen, F.Bahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve sarı yönetime bir teklifi olduğunu söyledi. Ancak bu konuda bir açıklama yapmadı. Ali Şen'in teklifinin ne olduğu konusunu araştırdı ve şu bilgilere ulaştı.

İŞTE ALİ ŞEN'İN F.BAHÇE'YE YAPTIĞI ÖNERİ

F.Bahçe ve Aziz Yıldırım'ın UEFA Başkanı Michel Platini'ye açtığı dava sıkıntı yaratıyor. Toplantıda bu davaların geri çekilmesi gündeme geldi. Aziz Yıldırım'ın bu davaları iyi niyet göstergesi olarak çekmesi durumunda ilişkilerin düzelme eğilimine gireceği görüşü savunuldu.

- Şen, F.Bahçe ile UEFA arasındaki gerginliğin önlenmesi için G.Saray'ı eski başkanlarından Selahattin Beyazıt'ın devreye girmeye hazır olduğunu söyledi. Beyazıt'ın, "Bir G.Saraylı olarak üzerime düşen neyse yaparım" dediğini yakın çevresine anlattı.

BARIŞÇIL ORTAM İÇİN İYİ NİYET GÖSTERMEK ŞART

Fenerbahçe'nin ve Türk futbolunun şike soruşturması nedeniyle zor durumda olduğunun altını çizen Ali Şen, UEFA'nın iddianamenin açıklanmasından sonra TFF'ye karar alması yolunda baskı yaptığını belirtirken, durumun ne kadar ciddi olduğunu gözler önüne sermişti. Şen, barışçıl bir ortamın oluşması ve ilişkilerin normale çekilmesi için davaların geri çekilmesinin şart olduğunu söyledi.